'Onverklaarbare U-bocht van regio bij inkoop Jeugdzorg'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Femke van Drooge.
Femke van Drooge. (Foto: Bastiaan Miché)

'Onverklaarbare U-bocht van regio bij inkoop Jeugdzorg'

  Zorg

HILVERSUM - Wat is het nou? Is bovenregionale samenwerking bij de inkoop van Jeugdzorg nou wel of geen goed plan? De PvdA Hilversum snapt er niets meer van nu de Gooi en Vechtstreek het besluit heeft genomen uit het traject te stappen van de gezamenlijke inkoop Jeugdbescherming, Jeugdreclassering en Maatwerk.

"Terwijl wij vorige week nog een betoog van het college ontvingen over de vele voordelen van een bovenregionale samenwerking, blijkt nu dat de wethouders uit het Gooi op dat moment al hadden besloten om eruit te stappen", aldus fractievoorzitter Femke van Drooge. Wat de PvdA betreft maakt de regio een onverklaarbare U-bocht.

Begin september trokken jeugdzorgaanbieders aan de bel. In de vijf samenwerkende regio's (Alkmaar, Kennemerland, Kop Noord-Holland, IJmond en de Gooi en Vechtstreek) willen ze voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en zijn de voorwaarden die aan de inkoop zijn gesteld te streng, zo was de kritiek. Daarom hadden drie grote aanbieders zich niet ingeschreven voor de nieuwe contractperiode.

Dat leidde tot politieke onrust, ook in Hilversum bij onder andere de PvdA, de SP en de ChristenUnie. Er werden vragen gesteld en in de commissie Zorg en Samenleving werd besloten een hoorzitting te houden over het inkoopproces.

Eerdere argumentatie en uitleg kan nu ineens overboord. De algemene lastenverlichting, wat een van de grootste voordelen zou zijn van de gezamenlijke inkoop, lijkt nu niet meer van belang, zo meent de PvdA. Het kan verkeren in een week tijd.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>