Dik 300 badeenden zwommen in de Raadhuisvijver.
Dik 300 badeenden zwommen in de Raadhuisvijver. Foto's: Bastiaan Miché

Badeendenactie SP: verloren GGZ-groep zichtbaar maken

Zorg

HILVERSUM - Ruim driehonderd gele badeenden dobberden woensdag in de raadhuisvijver. Ze waren genummerd. Dat had een duidelijk doel.

Op deze wijze wilde de SP de gemeente laten weten hoeveel mensen van de GGZ-groep uit het oog zijn geraakt. "We willen die mensen zichtbaar maken", aldus SP-fractievoorzitter Bianca Verweij.

Er is steeds minder aandacht voor deze groep. De deuren van WESPP (werkervarings- en scholingsproject voor (ex) psychiatrische patiënten) aan de Korte Noorderweg zijn inmiddels dicht.

Tekst gaat verder onder foto.

Naar nu blijkt hebben 19 van de 33 cliënten nog geen passend alternatief gevonden, terwijl wethouder Karin Walters eind november aangaf dat zes personen nog zonder iets nieuws zaten. "Alles is kapotgemaakt en daar komt bij dat in de loop der jaren de hele doelgroep uit het oog is geraakt bij de gemeente en de regio. Dat komt omdat de achtergrond van deze mensen niet meer geregistreerd wordt. Alles wordt op een hoop gegooid: mensen met een verstandelijke beperking, GGZ-achtergrond, senioren et cetera", zegt Verweij boos.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant