Nieuwe parkeertarieven Tergooi Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Tergooi

Nieuwe parkeertarieven Tergooi Hilversum

  Zorg

HILVERSUM - Bij Tergooi Hilversum gelden vanaf komende dinsdag nieuwe parkeertarieven en kunnen patiënten en bezoekers uitrijden met een uitrijkaartje in plaats van met munten. De betaalautomaten zijn verplaatst naar het plein bij de hoofdingang.

In Hilversum gelden voortaan dezelfde parkeertarieven als in Blaricum. Voor langparkeerders heeft dat nadelige gevolgen. Zij betalen straks in plaats van maximaal 2 euro maximaal 6 euro. Wie echter slechts twintig minuten minuten parkeert, betaalt straks niks meer. Dat was voorheen ook 2 euro.

De maatregel leidde al tot de nodige ophef in de omgeving. Buurtbewoners vrezen dat automobilisten hun vierwieler nu bij hen gratis voor de deur parkeren. Of dat zal gebeuren, is afwachten.

De parkeerterreinen van Tergooi Hilversum worden vanaf vrijdag aangepast. De inrit van P1 (meteen rechts vanaf de Van Riebeeckweg) wordt verlegd en de achterste uitrit van P2 (uiterst links) is een dag lang gesloten. Verkeersregelaars zorgen voor de juiste doorstroming op de terreinen. Reden voor de aanpassingen is een nieuw parkeersysteem, waarbij via borden wordt aangegeven op welk terrein nog vrije plaatsen beschikbaar zijn.

Vanaf 12 februari kunnen patiënten en bezoekers ook weer op P1 parkeren. De inrit en de slagboom zijn verplaatst naar de overkant van dit parkeerterrein. P1 is dan alleen nog bereikbaar vanaf de Laan van Tergooi (de rondweg om het ziekenhuis). Ook P2 gaat op de schop, waarbij de slagboom een stuk verder op het parkeerterrein komt. Het nieuwe P3 ligt direct links voor wie het grote parkeerterrein (richting P2) oprijdt. Het heeft een eigen oprit en uitrit met slagboom.

De voetpaden en groenvoorziening worden de komende tijd nog verder aangelegd. Met de aanpassing van de parkeerterreinen is volgens het ziekenhuis een mooie stap gezet naar de volledige herinrichting van het terrein van Tergooi Hilversum ter voorbereiding op de nieuwbouw.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>