Altijd strandweer in verpleeghuis in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Altijd strandweer in verpleeghuis in Hilversum

  Zorg

HILVERSUM - Elke dag genieten van het strand. Dat kunnen bewoners van expertisecentrum Zonnehoeve, een verpleeghuis van HilverZorg voor mensen met dementie,  voortaan elke dag in hun nieuwe 'Strandkamer'.

Bewoners en familie kunnen het strand beleven door middel van een groot panoramadoek, geuren, geluiden en lampen met natuurlijke zonnewarmte. Deze nieuwe ruimte is maandag geopend door Ben Hammer, bestuurder van HilverZorg.

Hij is blij met de nieuwe kamer: "Het is mooi dat we onze cliënten zo'n unieke en tegelijk heel vertrouwde ervaring kunnen bieden van een dagje strand. Juist voor deze kwetsbare doelgroep waarbij contact maken niet altijd even vanzelfsprekend gaat, is het prettig om de zintuigen op deze manier te prikkelen. Het geeft rust en ontspant en heeft daarmee een positieve invloed op het welzijn en welbevinden van de cliënt."

De Strandkamer is gevestigd in Zonnehoeve, maar het is de bedoeling dat uiteindelijk alle cliënten van HilverZorg gebruik kunnen maken van deze kamer. De kamer maakt gebruik van diverse technologieën om een levensechte strandervaring te creëren. Zo is er bijvoorbeeld een geurmachine en lampen met levensecht kunstlicht die het volledige spectrum van de zon nabootsen, zonder de gezondheidsrisico's die kleven aan schadelijke UV straling.

Cliënten kunnen dus ongestoord genieten van de zon en extra vitamine D opdoen. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat lichttherapie een positieve invloed heeft op de mentale en fysieke gezondheid van kwetsbare ouderen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>