Roken in het raadhuis straks echt verleden tijd
Foto: Pixabay

Roken in het raadhuis straks echt verleden tijd

  Zorg

HILVERSUM - De gemeentegebouwen in Hilversum - het raadhuis, stadskantoor en het sociaal plein aan de Wilhelminstraat - zijn binnenkort (waarschijnlijk eind april) definitief rookvrij. Dat meldt wethouder Annette Wolthers nadat eerder al GroenLinks deze kwestie aankaartte.

Gevolg van het besluit is dat de inpandige rookruimtes in het raadhuis en in het pand aan de Wilhelminastraat worden gesloten en het roken naar buiten wordt verplaatst. In de omgeving van het raadhuis wordt hiervoor een alternatief geboden in de vorm van een overdekte rookplek. Hierdoor wordt eventuele overlast in de buurt voorkomen.

Voor de locatie aan de Wilhelminastraat is het creëren van een overdekte rookplek niet mogelijk. Dit betekent dat medewerkers en bezoekers gebruik kunnen/ moeten maken van reeds aanwezige overkappingen rond het pand.

De gemeente heeft zich, samen met ruim dertig organisaties in de regio Gooi en Vechtstreek, aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. Vanuit dit verband is het convenant Op weg naar een Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek in juni 2018 ondertekend. "We moeten als gemeente het goede voorbeeld geven", verklaart (niet-roker) Wolthers het besluit. "Dit rookbeleid is een tussenstap op weg naar een totaalverbod dat (naar verwachting) van rijkswege in 2022 ingaat voor alle openbare gebouwen", aldus de wethouder in een brief aan de gemeenteraad. 

Meer berichten