Pilot met taxi voor eenzame ouderen in Kerkelanden van start
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Pilot met taxi voor eenzame ouderen in Kerkelanden van start

  Zorg

HILVERSUM - "Ik kreeg net al een reactie van een mevrouw dat ze er nu eindelijk weer uit kan en anderen kan ontmoeten. Voor die mensen doe je 't. Dat is mooi", zegt Monique Gijsman vrijdag bij de officiële ingebruikname van de 'buurtmobi' in Kerkelanden.

Tijdens een reportage op televisie over de Stichting Buurt Mobiel Utrecht kreeg Gijsman het idee: een elektrische golfkar als buurttaxi voor eenzame ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Samen met Rob Fabriek en Erik Veerman stond zij aan de wieg van de Stichting Buurtmobiliteit Kerkelanden.

Een dikke anderhalf jaar is het dan eindelijk zover, met een stevige organisatie erachter. Inmiddels is er een stichting in het leven geroepen, is er een grote club vrijwilligers (22) die bijvoorbeeld de telefoon aannemen, de agenda beheren en de ritten verzorgen, zijn er een logo en website ontworpen door een vrijwilliger, sponsors uit de wijk doen mee, er is een samenwerking op touw gezet met HilverZorg en de gemeente heeft fysiek en financieel geholpen.

Tekst gaat onder foto verder. 

Nadat de eerste twee ritten zijn gemaakt met de duurzame buurtmobi, glundert Gijsman: "Het is een heel mooie dag. Dit is een droom die uitkomt." Dat heeft alles te maken met die behoefte waar het elektrische voertuig mét verwarming en navigatiesysteem in voorziet, namelijk mensen uit hun sociale isolement halen.

In Kerkelanden, de meest vergrijsde wijk van Hilversum, is dat nodig. "Die geluiden horen wij al tijden", aldus stichting-voorzitter Jerry Braaksma. Veel ouderen durven de drukke Kloosterlaan niet over te steken en ellenlang wachten voor een kort ritje met de Wmo-taxi biedt weinig soelaas. "We starten als pilot en hopen dat het snel een succes wordt", speecht de voorzitter.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>