Buurtcirkels van start in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wijkcentrum St Joseph is de thuishaven van de buurtcirkels.
Wijkcentrum St Joseph is de thuishaven van de buurtcirkels. (Foto: Bastiaan Miché)

Buurtcirkels van start in Hilversum

  Zorg

HILVERSUM - Versa Welzijn en Kwintes verzorgen op donderdag 21 maart een startbijeenkomst over de twee Buurtcirkels die zij gezamenlijk gaan opstarten in Hilversum. Deelnemen aan de Buurtcirkel moet het sociale netwerk vergroten. De gemeente wil in samenwerking met Kwintes en Versa Welzijn actief inzetten op meer samenhang in de buurt.

De Buurtcirkel is een groep van negen tot twaalf buurtgenoten. Zij ondersteunen elkaar vanuit hun eigen talenten en vormen samen een netwerk. Zij doen dit met hulp van een vrijwilliger uit de wijk en met ondersteuning van een professionele Buurtcirkelcoach.

"Deze coach is vanaf de zijlijn aanwezig bij de bijeenkomsten, ondersteunt het groepsproces en de vrijwilliger en staat klaar voor de deelnemers als er meer professionele ondersteuning nodig is", aldus de organiserende instellingen.

De deelnemers spreken met elkaar af voor sociale activiteiten, persoonlijke steun of helpen elkaar bij praktische zaken. De bedoeling is dat de Buurtcirkel wekelijks bij elkaar komt. De deelnemers kunnen zelf hun activiteiten invullen. Even met elkaar een kopje koffie drinken of gezellig samen koken en eten. Maar ook een bezoekje naar het museum of een mooie wandeling is mogelijk.

De Buurtcirkels zijn ook bedoeld voor de mensen van WESPP (personen met een psychiatrische achtergrond), die sinds eind 2018 geen arbeidsmatige dagbesteding meer hebben aan de Korte Noorderweg, zo liet de gemeente eerder al weten. 

De bijeenkomsten zijn in wijkcentrum St. Joseph aan de Minckelersstraat 71. Wie een steuntje in de rug kan gebruiken, kan hierbij aanwezig zijn. De startbijeenkomst begint om 16.00 uur. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>