Externe partij moet einde maken aan wachtlijst WMO-aanvragen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Karin Walters.
Wethouder Karin Walters. (Foto: Bastiaan Miché)

Externe partij moet einde maken aan wachtlijst WMO-aanvragen

  Zorg

HILVERSUM - Een externe partij moet ervoor zorgen dat de ellenlange wachtlijst van de WMO-aanvragen - binnen vier maanden al - moet zijn weggewerkt. Het inhuren van die partij kost Hilversum anderhalve ton, laat wethouder Karin Walters van welzijn en zorg weten.

Hoewel de gemeente benadrukt dat Het Sociaal Plein hard werkt aan het behandelen van de Wmo-aanvragen binnen de wettelijke termijn van acht weken en medewerkers door nieuwe werkprocessen deze aanvragen sneller afhandelen, is er nog steeds een wachtlijst. En dat terwijl in het coalitieakkoord staat dat zorgvragen een snellere behandeling verdienen.

Om aanvragers niet langer te laten wachten, kiest de gemeente voor de extra investering van 150.000 euro. Zodoende wil het college van burgemeester en wethouders niet alleen binnen vier maanden de nieuwe WMO-aanvragen afhandelen, ook moet blijken wat de zuivere doorlooptijd van de nieuwe werkwijze is. Momenteel is dat nog niet mogelijk omdat het bestaan van de wachtlijst nadelig werkt op de gemiddelde doorlooptijd.

Op basis van deze stappen kan het Sociaal Plein bepalen wat nodig is om de doorlooptijd verder te verkorten naar maximaal twee weken, zoals genoemd in het coalitieakkoord.

Wie de externe partij is, is nog onbekend. Na een aanbesteding toetst de gemeente tenminste drie partijen op kwaliteit, snelheid, prijs, ervaring en resultaatafspraken. De geselecteerde partij behandelt alle Wmo-aanvragen volgens de nieuwe werkwijze. Na afloop van dit project deelt de geselecteerde partij haar ervaringen en aanbevelingen over deze werkwijze. Het Sociaal Plein kan deze input vervolgens gebruiken voor de verdere verbetering van haar dienstverlening.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>