woman with colorectal cancer concept on the pink backgorund
woman with colorectal cancer concept on the pink backgorund Foto: Tergooi

Voorlichting in Tergooi over darmkanker

Zorg

HILVERSUM - Een bijzondere bijeenkomst komende maandag in de Wesselzaal van Tergooi over darmkanker. Want tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst, die begint om 19.30 uur, geven niet alleen artsen van het ziekenhuis uitleg, ook Leo Eijsman vertelt zijn ervaringen als patiënt.

Eijsman leefde altijd gezond en bovendien komt darmkanker niet in zijn familie voor. "Ik was daarom zeer verrast dat bij mij in 2015 darmkanker werd geconstateerd", vertelt hij. "Omdat de ziekte al in een gevorderd stadium was, adviseerde de internist-oncoloog in Tergooi mij na de operatie aanvullend chemotherapie, waardoor mijn kansen zouden verbeteren. De intensieve behandeling gaf bijwerkingen, die dankzij de uitstekende ondersteuning in Tergooi goed te verdragen waren."

Geïnteresseerden kunnen tijdens de bijeenkomst door een opblaasbare darm heen lopen en ervaren hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruitzien. Verder vertelt mdl-arts Marianne Smits over het bevolkingsonderzoek darmkanker. Haar collega Gijs de Bruin vertelt over hoe om te gaan met darmkanker.

Chirurg Nanette van Geloven gaat in op de chirurgische behandelingen van darmkanker en internist-oncoloog Ankie van der Velden geeft informatie over chemotherapie bij deze ziekte.

Aanmelden kan via www.tergooi.nl/agenda.

Uit de krant