Fit worden en fit blijven met OREC
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
OREC verzorgt tijdens de City Run  vooral massages en een stukje begeleiding.
OREC verzorgt tijdens de City Run vooral massages en een stukje begeleiding. (Foto: Hans Lensink)

Fit worden en fit blijven met OREC

  Zorg

HILVERSUM - "Het is een leuke manier om met je voeten in de klei te staan", zegt Jorik van Toorenburg (40) van het Orthopedisch Revalidatie en Expertise Centrum (OREC) als hem wordt gevraagd wat er aantrekkelijk is aan het bij de Hilversum City Run aanwezig zijn. Jorik is mede-eigenaar van OREC en is met een team van zo'n twintig fysiotherapeuten en masseurs aanwezig voor sportmedische begeleiding en bovendien is er een stand op het marktterrein.

OREC zit op het Landgoed Zonnestraal in Hilversum, op de grens met Loosdrecht. Fit worden en fit blijven, luidt de doelstelling en het team van OREC stelt alles in het werk om die doelstelling te bereiken. Van Toorenburg brengt die knowhow ook graag rondom Hilversum City Run in de praktijk: "Het is mooi dat we op een dergelijke dag onze expertise kwijt kunnen. Zeker op een dergelijk evenement in Hilversum, waar we zelf ook zitten. Het is altijd relaxed en gezellig en voor ons is het natuurlijk ook een manier om te kunnen laten zien dat we er zijn. Bovendien kunnen we door onze samenwerking met het ROC Sport en Bewegen ook een beroep doen op de leerlingen van die opleiding. Zij kunnen dan ervaring opdoen en wij kunnen de atleten met raad en daad bijstaan."

Het aantal blessures valt tijdens de loop altijd mee, volgens Van Toorenburg. "Maar dat kan ook zijn omdat de eerste hulp vaak wordt verzorgd door de mensen van het Rode Kruis, met wie we tijdens de run altijd op een prettige manier samenwerken. Wij verzorgen vooral massages en een stukje begeleiding."

Van Toorenburg, zelf actief op het gebied van crossfit, snowboarden en windsurfen, hamert op een goede voorbereiding: "Ja, ik heb wel enige tips om goed beslagen ten ijs te komen. Je moet er echt naar toewerken, niet zomaar even aan de start gaan staan. Goede schoenen zijn daarbij een basisvoorwaarde en laat eventueel speciale zooltjes aanmeten. Daarnaast zou ik zeker een looptraining willen aanbevelen, met nadruk op een goede looptechniek. Ten slotte is het van belang om gezond te eten en genoeg slaap te krijgen."

OREC kan bij een gedegen voorbereiding een grotere rol spelen. "We kunnen mensen aan een sportmedische keuring onderwerpen. Daar zit bijvoorbeeld een maximaaltest bij. Aan de hand van die testresultaten kunnen we bepalen wat er verantwoord is en kunnen we kijken hoe we de trainingen aan kunnen pakken."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>