Crailo vorig jaar tijdens een open dag.
Crailo vorig jaar tijdens een open dag. Archieffoto: Bastiaan Miché

Crailo maakt indruk op wethouder, maar zwerfdieren nog naar Amersfoort

Zorg

HILVERSUM - Zwerfdieren en aangereden honden en katten uit Hilversum gaan voorlopig niet naar dierenasiel Crailo. De gemeente Hilversum heeft het al lopende contract met het dierenbeschermingscentrum in Amersfoort verlengd tot maart 2020.

Dat zei wethouder Jan Kastje (GroenLinks) na vragen van Hart voor Hilversum, de partij die in het verleden vaak forse kritiek had op de deal met Amersfoort en meende dat - ondanks de chaos binnen Crailo - Hilversumse dieren in Hilversum moeten worden opgevangen.

Hart voor Hilversum-raadslid Ron Lancé wilde woensdagavond - voordat Kastje de contractverlenging wereldkundig maken - van de wethouder weten in hoeverre hij erover nadenkt om weer met Crailo in zee te gaan. "Zeker nu het nieuwe bestuur van dierasiel Crailo grote stappen heeft gemaakt om schoon schip te maken?", aldus het raadslid. 

Kastje staat zeker open voor samenwerking, bleek uit de beantwoording. Maar nu is het nog te vroeg. "Vier of vijf maanden geleden heb ik een kennismaking en gesprek gehad met het nieuwe bestuur, Ik was daarvan onder de indruk en blij verrast door de ideeën en ontwikkelingen die zich voordoen. Maar het bestuur heeft zelf ook tijd en ruimte nodig om een aantal zaken af te wikkelen."

Met dat laatste doelde de wethouder op de puinhopen die oud-directeur Tjeerd Veenstra met zijn bv'tjes had veroorzaakt. Kastje: "Het bestuur heeft zelf ook aangegeven dat ze dat eerst wil afronden, voordat we daarover (de opvang van dieren, red.) een gesprek gaan hebben. Dat zal zijn in het tweede kwartaal van dit jaar."

Uit de krant