Foto's : Bastiaan Miché
Foto's

Feestelijke opening nieuwe ambulancepost Hilversum

  Zorg

HILVERSUM - De nieuwe ambulancepost en hoofdkantoor van de Regionale Ambulancevoorziening Gooi en Vechtstreek (RAV) op het terrein van Tergooi feestelijk geopend door burgemeester Pieter Broertjes.

Met het doorknippen van het lint gingen de garagedeuren open en kwamen de ambulances naar buiten met zwaailicht en sirene.

De nieuwe ambulancepost ligt vlakbij de oude post, die plaats moest maken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis Tergooi. Het pand is ontworpen door architectenbureau Wiegerinck en is een stuk ruimer dan de oude post.

Door de jaarlijks stijgende vraag naar ambulancezorg groeide het aantal werknemers en werd de post te klein. De extra ruimte is ook nodig vanwege het samenwerkingsverband dat de RAV Gooi en Vechtstreek per 1 januari 2018 is aangegaan met de RAV Flevoland. Er is nu plek voor de volledige staf van beide RAV's.

Het pand bestaat uit twee bouwlagen en biedt plaats aan 45 medewerkers en acht ambulances. Op de begane grond bevindt zich de ambulancepost met een kleedruimte, garage met wasplaats en een verblijfruimte voor de ambulancemedewerkers.

Op de eerste verdieping is het kantoorgedeelte met een vergaderruimte, een instructielokaal en werkplekken voor de directie en de staf- en ondersteunende diensten. Naast deze locatie beschikt de ambulancedienst over een post in Blaricum en een post in Weesp.


Meer berichten