'Controlerende taak bijna onmogelijk gemaakt'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
CDA'er Gerben van Voorden (links) spreekt zijn zorgen uit over de informatieverstrekking.
CDA'er Gerben van Voorden (links) spreekt zijn zorgen uit over de informatieverstrekking. (Foto: Bastiaan Miché)

'Controlerende taak bijna onmogelijk gemaakt'

  Zorg

HILVERSUM - Hoe kan ik mijn controlerende taak uitvoeren als ik de daarvoor beschikbare informatie niet krijg? Dat is de vraag die CDA-raadslid Gerben van Voorden hardop stelt.

Volgens hem komt het college van burgemeester en wethouders maar niet over de brug met de evaluatie van de kwaliteitsslag die gemaakt moet worden bij het Sociaal Plein (WINST).

"Sinds de start van dit college, een jaar geleden, is er niets gerapporteerd. Zo is er geen monitor sociaal domein geweest, terwijl daar afspraken over zijn", aldus Van Voorden. Volgens de christendemocraat heeft wethouder Karin Walters (Welzijn en Zorg) zich ook niet gehouden aan haar toezegging om de managementrapportage te sturen van het Sociaal Plein. Naar zijn mening is dat meer een samenvatting.

Ook is het nog altijd wachten op de evaluatie van project WINST (Werk, Inkomen en zorg Nieuwe Stijl). Hilversum heeft voor deze kwaliteitsslag bij het Sociaal Plein flink geïnvesteerd. In 2017 is besloten over drie jaar 3,3 miljoen euro te investeren en nog eens 1,1 miljoen euro structureel om deze gewenste kwaliteitsslag te realiseren.

Hier zijn veel doelen en subdoelen aan gekoppeld, waaronder de ambitie om bij de beste vijf sociale diensten van het land te horen, al wordt duidelijk dat Hilversum die doelstelling wil laten varen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>