Nacht van Bart is dolle boel op Media Park
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Nacht van Bart is dolle boel op Media Park

  Zorg

HILVERSUM - Ratten gooien, een stukje smokkelen in de oude Porsche van Bart de Graaff zelf én rennen door de televisiestudio's. Het kon allemaal tijdens de Nacht van Bart afgelopen zaterdagavond op het Media Park. De sponsorrun heeft inmiddels 83317,69 euro opgeleverd. 

De helft van dat bedrag is voor de Nierstichting, de andere helft voor de Bart de Graaff Foundation. Ruim 300 sportievelingen namen deel aan de ludieke loop met 'rebels hardloopparcours', die bestond uit de afstand: 2,5, 5, 10,5 en 21,1 kilometer. De eerste twee afstanden waren een of twee rondes over het Media Park. De lange afstandlopers gingen Hilversum in.

Mirjam de Graaff - zus van de bekende televisieman, die overleed aan een nieraandoening - en gezicht namens de organisatie, loopt samen met Bridget Maasland de 5 kilometer. "De hele dag dacht ik dat ik geen zin had, maar nu is het echt heel leuk", zegt zij vlak voor vertrek. De Graaff is uiteraard dolblij met het opgehaald bedrag, maar geeft toe dat het aantal lopers wat tegenvalt. Het was aanvankelijk ook de bedoeling om de sponsorrun eerder dit jaar te houden - bijvoorbeeld rond de sterfdag van Bart de Graaff op 25 mei - maar organisatorisch bleek dat niet haalbaar. Het is een puntje voor volgend jaar. Want dat er volgend jaar opnieuw een Nacht van Bart zal plaatsvinden, lijkt nu al zeker. 

Wie nu meeloopt is nefroloog (en redelijk fanatiek hardloper) Jan Broekroelofs uit Leeuwarden. "Er hing een poster van dit in onze wachtkamer", zegt hij voordat zijn 10,5 kilometer van start gaat. "Ik vind hardlopen leuk en doe dit ook voor mijn patiënten. En ja, dit is wel een andere run dan anders. Dat geeft het iets extra's. Maar ik heb geen idee wat er verder komt. We gaan het zien."

Ook van de partij is Irene Moors, inmiddels zestien ambassadeur van de Bart de Graaff Foundation. Zij doet dienst als spreekstalmeester om 'de sfeer erin te houden en iedereen aan te moedigen'. Het lopen laat ze aan anderen over, aldus de presentatrice. Haar relatie met Bart de Graaff? "We zijn allebei van 1967. Met kinderprogramma's allebei begonnen. We kwamen dus vaak bij elkaar in programma's. Die gedurfdheid van hem, daar kon ik jaloers op zijn. Wat hij ondanks zijn nierziekte allemaal kon, was gigantisch."

Wel werkte Moors mee aan een nummer (Hij gaat voor C!) waarmee De Graaff leden voor BNN wilde binnenhalen. Wat dat betreft zijn de tijden wel veranderd, weet Moors, ook BNN van nu (tegenwoordig is het BNNVara) is niet meer hetzelfde als toen. "De Bart de Graaff van nu zou zich meer bezighouden met vloggers."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>