Open huis bij nieuwe wijk 'Nieuw Zuid'
In juni was al de officiële opening.
In juni was al de officiële opening. (Foto: Bastiaan Miché)

Open huis bij nieuwe wijk 'Nieuw Zuid'

  Zorg

HILVERSUM - De eerste drie gebouwen van Nieuw Zuid in Hilversum zijn opgeleverd en bewoond door jong en oud. Na een feestelijke officiële opening in juni, opent Nieuw Zuid nu ook haar deuren voor geïnteresseerde omwonenden. Zij zijn welkom op zaterdag 14 september tussen 10.00 en 12.00 uur in en rond gebouw Rubina, Van Ghentlaan 2A.

Momenteel wordt het oude gebouw van Amaris Zorggroep duurzaam gesloopt om plaats te maken voor de overige appartementengebouwen en een gemeen-schappelijke tuin, waar ontmoeting centraal staat. 

Wat is er te doen tijdens het open huis? Belangstellenden worden ontvangen in het restaurant, dat wordt gerund door cliënten van Philadelphia. Deze organisatie ondersteunt mensen met een beperking om prettig te leven door ze een zinvolle dagbesteding te geven. De naam van het nieuwe restaurant van Philadelphia in gebouw Rubina wordt halverwege de ochtend onthuld.

Philadelphia zat voorheen in Gooiers Erf, maar vanwege een verbouwing daar was er geen plek meer voor de zorgorganisatie. In het nieuwe onderkomen kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag in het nieuwe Grand Café. Daarnaast ondersteunen de deelnemers medewerkers van het woon-zorgcentrum; bijvoorbeeld door te helpen met bewoners naar activiteiten te brengen, post en pakketjes rond te brengen of helpen met de wasservice en allerlei klusjes.

Verder is er tijdens het open huis een informatiemarkt, waar samenwerkingspartners zichzelf presente-ren, waaronder: Woningcorporatie Dudok Wonen, Woningcorporatie Habion, Amaris Zorg-groep, Zorg & Welzijn van de gemeente Hilversum, Versa Welzijn, GAD, Stichting Eerstelijns Samenwerking Hilversum Zuid (SEHZ). Er is live muziek en er vinden demonstraties van reddingshonden plaats op het sloopterrein.

De drie gebouwen die als eerste zijn opgeleverd maken deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Deze staat op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Zorggroep Amaris. Dudok Wonen ontwikkelt hier gebouwen met in totaal 200 appartementen in de sociale- en vrije-sectorhuur en zorgwoningen, met allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezond-heidscentrum. Ouderenhuisvester Habion heeft een van de gebouwen, Rubina, in exploitatie genomen en verhuurt het in zijn geheel aan zorgaanbieder Amaris Zorggroep.

Meer berichten