Grand Café Nieuw Zuid van Philadelphia open
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De opening trok zaterdag veel bekijks.
De opening trok zaterdag veel bekijks. (Foto: Bastiaan Miché)

Grand Café Nieuw Zuid van Philadelphia open

  Zorg

HILVERSUM - De eerste drie gebouwen van wooncomplex Nieuw Zuid - op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide - in Hilversum zijn opgeleverd en bewoond door jong en oud. En dus was er zaterdag een welkomstfeestje voor omwonenden. Ook was er de opening van Grand Café Nieuw Zuid, gerund door cliënten van Philadelphia.

Deze zorgorganisatie die mensen met een beperking ondersteunt, is al jaren bekend in Hilversum en is actief op het gebied van wonen, werken en dagbesteding. Zo zijn cliënten van de dagbesteding actief binnen Creatief Atelier De Winkel en werken enkele deelnemers in het Clean Team bij Connexxion. Nu is daar een nieuwe werkplek bij gekomen: het grand café aan de Van Ghentlaan.

Op deze werkplek kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld mensen met een beperking of langdurig werklozen) aan de slag. Bewoners en omwonenden op hun beurt kunnen er terecht voor een lekker bakje koffie, een heerlijke lunch een hapje en een drankje. Daarnaast ondersteunen de deelnemers van Philadelphia medewerkers van het woon-zorgcentrum, bijvoorbeeld door te helpen met bewoners naar activiteiten brengen, post en pakketjes rondbrengen of helpen met de wasservice en allerlei klusjes.

De afgelopen werken waren de voorbereidingen al in volle gang. Zorgen dat de ruimte gezellig wordt, er tafels en stoelen zijn, dat er een menukaart komt en dat de mensen die er komen te werken weten hoe alles werkt. Bleef over de onthulling van de nieuwe naam. Bewoners en medewerkers konden hiervoor hun ideeën opschrijven en indienen via de rode Engelse brievenbus in de gang. De onthulling van die naam was zaterdag: Grand Cafe Nieuw Zuid.

Momenteel werken er vijf mensen en is er ruimte voor meer medewerkers. Het café is open van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur en bij succes straks mogelijk ook in de weekenden. Inmiddels heeft een groep dames al genoten van een high tea. "Het is een gat in de markt," aldus een woordvoerder van Philadelphia, "zeker in deze uithoek van Hilversum."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>