Voetbalclinics voor kinderen met beperking in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De leerlingen probeerden onder meer de bal in een container te schieten.
De leerlingen probeerden onder meer de bal in een container te schieten. (Foto: Bastiaan Miché)

Voetbalclinics voor kinderen met beperking in Hilversum

  Zorg

HILVERSUM - "Ik heb de bal al honderd keer hooggehouden", jubelt een meisje nadat ze na ieder balcontact de bal weer van de grond moest rapen. Deze leerling van de Mozarthof, de school voor (voortgezet) speciaal onderwijs in Hilversum, heeft zichtbaar lol tijdens de voetbalclinic van de Stichting MZS (Mens, Zorg en Sport). Sport is namelijk belangrijk voor iedereen, dus ook voor kinderen met een beperking, is daarbij de gedachte.

De clinic voor vijftig kinderen vanaf 12 jaar van de Mozarthof vindt vrijdag plaats op het veld van SC 't Gooi. Volgende week zijn leerlingen van de Klimopschool aan de beurt op een veld van SV Loosdrecht.
De stichting MSZ is ontstaan uit de organisatie van het Hilversumse elftal dat jaarlijks een of twee (goedbezochte) wedstrijden voor een in Hilversum gevestigd goed doel speelt.

In 2017 was de eerste wedstrijd van een Hilversums elftal in 25 jaar tijd en ging de opbrengst naar Keep on Fighting NAH, voor mensen die leven met niet-aangeboren hersenletsel. Het tweede goede doel was toen de nazorg van de destijds 4-jarige en ernstig zieke Noah van den Hoek. Vorig jaar stond alles in het teken van de ouderenzorg en dit jaar is bewust gekozen voor het gehandicapte kind in Hilversum, laat William Puyk namens de stichting weten.

Steun is er ook vanuit de KNVB, middels de Zwaluwen Jeugd Actie. De vereniging ondersteunt verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor deze kinderen. En zo overhandigde penningmeester Jan-Willem Hoogendoorn van de Zwaluwen, tevens secretaris bij SC 't Gooi, vrijdag een cheque van 3000 euro aan de stichting om zo de voetbalclinics te kunnen verzorgen.

Eerder al had wethouder Karin Walters de clinic geopend. Hoogendoorn zag vrijdagmiddag hoe de Mozarthofleerlingen op het kunstgrasveld onder meer 'darten' (de bal in het goede vak schieten) of de bal vanaf de elfmeterstip in een container knallen. "Straks gaan we lekker met z'n allen lunchen. De kinderen krijgen ook nog een Barcelonabal."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>