Verbouwing in De Boomberg; tachtig bewoners voor minimaal een jaar naar Carolushuis
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Boomberg.
De Boomberg.

Verbouwing in De Boomberg; tachtig bewoners voor minimaal een jaar naar Carolushuis

  Zorg

HILVERSUM - Voor de ruim tachtig oudere bewoners van De Boomberg wordt het een spannende decembermaand. Het woondienstencentrum aan de Vaartweg in Hilversum gaat vanaf dan een jaar dicht vanwege een ingrijpende verbouwing. De bewoners verblijven daarom minimaal een jaar in het St. Carolushuis aan de verderop gelegen Bosdrift.

Afgelopen week werd deze boodschap middels één op ééngesprekken aan de bewoners en hun familie medegedeeld. De verbouwing start al snel met het hart van De Boomberg, later volgt de verbouwing van de woningen. Om omgewenste situaties en overlast te voorkomen, verhuizen pandeigenaar Habion en Hilverzorg alle bewoners te verhuizen naar het St. Carolushuis. De medewerkers verhuizen ook mee. 

Onverwacht bericht
De operatie vindt plaats in de eerste twee weken van december, zodat de bewoners gezamenlijk in hun nieuwe onderkomen Kerst vieren. "We begrijpen goed dat dit een onverwacht bericht is en dat een verhuizing ingrijpend kan zijn", schrijven Habion en Hilverzorg aan de bewoners, "maar uw welzijn en veiligheid staan bij ons altijd voorop."

De bewoners hebben door de verhuizing straks geen last van de verbouwing en kunnen straks volop genieten van de faciliteiten binnen het St. Carolushuis. Bovendien krijgen zij op de verhuisdag zelf een dagje uit aangeboden en worden de spullen overgebracht door een verhuisbedrijf. Het pand aan de Bosdrift wordt nu bewoond door anti-krakers en heeft, geeft een woordvoerder toe, wel een lik verf nodig. "Maar De Boomberg voldoet niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd", zegt zij. "Het wordt ook echt een ingrijpende verbouwing."

Snappen de onrust
En met het (zeg maar) leegstaande Carolushuis, dat door al het gedoe van de laatste paar jaren, nog steeds geen nieuwe bestemming heeft, was een alternatieve woonplek voor De Boombergbewoners snel gevonden. Wel leveren de bewoners in hun nieuwe onderkomen flink wat vierkante meters in wat betreft hun eigen kamer. Hilverzorg bekijkt er of er ergens een opslag kan worden gerealiseerd. "We snappen de onrust, zeker omdat we het hebben over kwetsbare ouderen", vervolgt de woordvoerder. "Maar hun welzijn staat bij ons echt voorop. Rondom de verhuizing regelen wij alles."

Een zoon van één van de bewoners nam donderdagmiddag contact op met deze krant, waarna de woordvoerder de verhuizing bevestigde. Dit familielid, dat niet met zijn naam in de krant wil, maakt zich namelijk ernstig zorgen over het welzijn van zijn moeder en de andere bewoners. "Mijn moeder heeft het prima naar haar zin in De Boomberg. Dan kwam er het bericht van een verbouwing en mogelijke verhuizing, vervolgens hoor je een hele tijd niks en als je navraag doet komen ze plotseling met dit verhaal."

Van hemel naar hel
De zorgen zijn er vooral over het feit dat het 'tijdelijke' verblijf elders, maar liefst een jaar (en mogelijk langer) duurt. Plus het feit dat de kamers vele malen kleiner zijn dan in De Boomberg. "Ze gaan van de hemel naar de hel. Qua vierkante meters gaan ze er zo de helft op achteruit. Mijn moeder stond ook met haar mond open toen ze dit hoorde. Het Carolushuis is dan misschien wel leuk en intiem, maar dit kan echt niet."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>