Ludieke acties binnen Tergooi tijdens staking
Foto: Gooi en Eembode

Ludieke acties binnen Tergooi tijdens staking

  Zorg

HILVERSUM -

De landelijke zorgstaking betekent voor patiënten bij Tergooi dat geplande operaties niet doorgaan. De OK-afdelingen in zowel Hilversum als Blaricum draaien een zondagsdienst.

Het ziekenhuis is verder gewoon open en eventuele spoedoperaties gaan wel door.

Medewerkers die wel wilden staken maar dit te laat doorgaven en daarom niet mogen staken, tonen vandaag op de werkvloer met onder meer ludieke acties hun ongenoegen, meldt actieleider Jan Schriefer. Bij de hoofdingangen staat een tafel met stickers en buttons voor het personeel. Er zijn flyers voor bezoekers en patiënten die ook de petitie kunnen tekenen. .

De actievoerders van de OK zijn in Hilversum en gaan in groepjes bij de hoofdingang staan. Zij gaan ook op afdelingen mee helpen. Om 9.00 uur zal in de centrale hal in Blaricum vice-voorzitter Kitty Jong vice-voorzitter van de FNV het personeel toespreken. Een uur later is er in Hilversum een toespraak. 

In het ziekenhuis vinden de hele dag ludieke acties plaats. Zo gaat onder andere een medewerker van de recovery langs de afdelingen om hand- en voetmassages te geven, in vergaderzaal 5 is om 13.00 uur een communicatie-oefening waarbij iedereen welkom is, er wordt gratis bloeddruk gemeten en op de kinderafdeling hangt een slinger met rompertjes met de tekst 'we zijn uitgekleed'. Meer berichten