Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Goed beschermd de winter tegemoet: kleding en slaapzaken voor dak- en thuislozen de Cocon

Zorg

HILVERSUM - Vertegenwoordigers van Inloophuis Wording hebben vrijdagmorgen een stapel kleding en enkele slaapzaken overhandigd aan de Cocon; de dag- en nachtopvang van Kwintes aan de Neuweg. Zodoende beschikken de dak- en thuislozen over de juiste artikelen om de winter goed beschermd tegemoet te gaan.

Inloophuis Wording, aan de Vaartweg in Hilversum, is vanwege de coronamaatregelen al langere tijd dicht en daardoor kunnen de dak- en thuislozen van Hilversum en omgeving niet terecht voor een kop koffie, broodje of praatje. Voorheen was Wording elke dag open, vaak zelfs twee keer, waardoor bijna alle bezoekers er één of meerdere malen in de week te vinden waren. 

In Nederland zijn er in bijna alle grote plaatsen wel inloophuizen voor dak- en thuislozen te vinden. Inloophuis Wording is daarin een bijzonder inloophuis omdat het één van de weinige inloophuizen is die dagelijks geopend is én volledig door vrijwilligers wordt gerund. Die vele vrijwilligers zijn de doelgroep niet uit het oog en hart verloren. Aan alle kanten wordt er gezocht wat er wél aangeboden kan worden. De kledingactie voor de bewoners van de Cocon was daarvan het resultaat. 

Uit de krant