Ook dit jaar liep burgemeester Pieter Broertjes weer langs een aantal Hilversumse deuren om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding. Deze foto is uit 2019 en is dus pre-coronatijdperk.
Ook dit jaar liep burgemeester Pieter Broertjes weer langs een aantal Hilversumse deuren om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding. Deze foto is uit 2019 en is dus pre-coronatijdperk. Foto: Yvonne Hoefman

Hogere opbrengst collectie KWF Kankerbestrijding Hilversum

Zorg

HILVERSUM - Het resultaat is prachtig, zo concludeert William de la Motte, voorzitter van de lokale KWF-afdeling als hij refereert aan de opbrengst van de in september gehouden collecteweek. “Er is met minder collectanten zelfs meer opgehaald dan het afgelopen jaar”, aldus de Hilversummer.

De KWF-collecte Hilversum voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker heeft tijdens de weekcollecte 45.000 euro opgeleverd voor de kankerbestrijding. “Dankzij het team, maar zeker ook de mooie bijdragen van de Hilversummers, heeft de Mediastad dit fantastische resultaat behaald. We mogen ons scharen in het rijtje van steden met de hoogste opbrengst voor dit doel.”

De belangrijkste reden voor het mooie resultaat ligt voor de hand, zo stelt De la Motte. “We troffen meer mensen thuis en vermoedelijk zijn we ons in deze tijd nog meer bewust van het belang van een goede gezondheid”, zegt hij. 

Bovendien werd de collecteweek dit jaar anders vormgegeven. Veel collectanten kozen ervoor om toch langs de deuren te gaan en kregen een eigen unieke ansichtkaart mee, met QR-code en ruimte voor een persoonlijke boodschap. Meer mensen gaven mobiel, maar ook de vertrouwde collectebus, dit jaar op een rolkoffer, werd goed gebruikt.

Tijdens de collecteweek gingen 250 collectanten in acht districten met de collectebus langs de deuren. “Zonder de inzet van de vele trouwe vrijwilligers zou het niet zo’n enorm succes zijn geweest”, aldus de voorzitter van de lokale afdeling. Hij voegt hieraan toe dat enthousiaste vrijwilligers altijd welkom zijn. 

Ook burgemeester Pieter Broertjes, die dit jaar weer enkele straten voor zijn rekening nam als collectant, roemde het resultaat en zegde toe zich ook volgend jaar weer te willen inzetten als collectant. Als dank voor de inzet ontvangen alle deelnemers van het Hilversumse KWF-team komende week een uitnodiging voor speciaal ontvangst en bezoek aan de tentoonstelling Circle of Life in Museum Hilversum.

Uit de krant