Conciërge Henk Hagen hangt het bord Gezonde School op.
Conciërge Henk Hagen hangt het bord Gezonde School op. Foto: Stichting J.H.Donnerschool

Vignet Gezonde School voor J. H. Donnerschool

Zorg

HILVERSUM - De Hilversumse vestiging van de J.H. Donnerschool, een school voor speciaal onderwijs, heeft het vignet Gezonde School behaald. 

Daarmee laat de school zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De school heeft hard gewerkt om dit resultaat te behalen. Een Gezonde School is een school waarbij structureel gewerkt wordt aan gezondheid zoals bijvoorbeeld: relaties, bewegen, sport en gezonde voeding.

De school is blij met het resultaat omdat welbevinden en een goed pedagogisch klimaat voorwaardelijk zijn om tot leren te komen. De erkenning van Gezonde School bevestigt de ervaring van de Onderwijsinspectie, die begin 2020 de school al beoordeelde met een goed voor het pedagogisch klimaat. 

De school krijgt een certificaat, een plaquette en is vanaf volgende week te vinden in het Overzicht Gezonde Scholen. Locatiedirecteur Suzanne Dukel is blij met deze prestatie “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een school is waar het gezond is om te zijn.”

Uit de krant