Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Kwetsbaren kunnen via dienst Versa Welzijn naar vaccinatielocatie

Zorg

HILVERSUM - Hoe komen minder mobiele mensen bij de vaccinatielocatie in Huizen? De fractie van D66 wierp deze vraag al op en nu komt welzijnsorganisatie Versa Welzijn met een concrete oplossing.

Versa kan vervoer regelen voor inwoners van Hilversum en de rest van de Gooi en Vechtstreek als deze inwoners hun prik gaan halen op het terrein van Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen; vlakbij de A1.

Hilversummers kunnen dit net zoals inwoners van Blaricum, Eemnes, Laren en Weesp regelen via de Vrijwillige Thuishulp. Een vrijwilliger brengt de persoon naar de priklocatie. “De onkostenvergoeding is afhankelijk van waar u woont. Graag gepast betalen”, meldt Versa Welzijn. 

Voor het brengen en halen zijn Hilversummers 8 euro kwijt. Wie gebruik wilt maken van deze dienst kan dat regelen via 035-6250000. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. 

“Chauffeur en passagier dragen een mondkapje, de passagier zit op de achterbank achter de passagiersstoel en er wordt gezorgd voor frisse lucht/open raam”, geeft de welzijnsorganisatie nog mee. Tevens vraagt zij om de autorit minstens twee dagen van tevoren aan te vragen.

Op vrijdag 15 januari is op deze locatie begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. De medewerkers van verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg in deze regio komen het eerst aan de beurt. Het ziekenhuispersoneel en de huisartsen hebben inmiddels voorrang gekregen. In februari maart volgen de ouderen en kwetsbaren.

Begin januari stelde D66-raadslid Vivienne Wesselink al artikel 41-vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het vervoer naar Visio voor kwetsbare Hilversummers. De Democraten pleiten voor deze doelgroep voor de inzet van de WMO-taxi, ook voor hen zonder indicatie.

Uit de krant