dr. Marianne Smits
dr. Marianne Smits Foto: Tergooi

Viore en Tergooi houden webinar over darmkanker en het bevolkingsonderzoek

Zorg

HILVERSUM - Per jaar krijgen zo’n 12.000 mensen in Nederland darmkanker. Niet voor niks wordt iedereen tussen de 55 en 75 jaar om de twee jaar uitgenodigd voor een bevolkingsonderzoek. 

Viore en Tergooi houden daarom een webinar over darmkanker; op dinsdag 6 april. De presentatie is in handen van dr. Marianne Smits, als MDL-arts (maag-lever-darmarts) verbonden aan Tergooi. Zij spreekt onder andere over het bevolkingsonderzoek, over wie hiervoor in aanmerking komen en wat het vervolgonderzoek en eventueel vervolgtraject inhouden. Chirurg in opleiding Victor Alberts licht operaties aan de darmen toe.

Het webinar is van 16.30 tot ongeveer 17.45 uur. Vanaf 16.15 uur kunnen deelnemers inloggen. Bij problemen met inloggen kunnen zij bellen met 035-6853532. Vooraf aanmelden kan via aanmelden@viore.org. Belangstellenden ontvangen dan op 6 april een uitnodiging met een link naar het webinar. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen via de chat.

Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 normaal gesproken open op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is het centrum voor mensen met kanker momenteel gesloten voor bezoek; in ieder geval tot 30 maart. Wel kunnen mensen met (beeld-)bellen en deelnemen aan digitale activiteiten. 

Uit de krant