Afbeelding
Foto: Koos de Schipper

Aspergeverkoop op C&A-plein voor jongeren met niet aangeboren hersenletsel

Zorg

HILVERSUM - Inmiddels toch wel een traditie op de zaterdag voor Moederdag. Leden van Lions Venray verkopen in vijf steden, waaronder Hilversum, Limburgse asperges voor het goede doel.

De opbrengst van deze actie schenken de Lions aan kinderen met niet aangeboren hersenletsel voor een kort verblijf in een aangepast revalidatiehuis.

Ieder jaar lopen ruim 19.000 kinderen en jongeren in Nederland niet-aangeboren hersenletsel op, blijkt uit cijfers van de Hersenstichting. Bijvoorbeeld door een verkeersongeval of klap tegen het hoofd. “Of denk bijvoorbeeld aan een beroerte, hersentumor of ontsteking in de hersenen. Dit betekent dat er iedere dag maar liefst twee schoolklassen aan jongeren hersenletsel oplopen.”

“Het ongeluk zit vaak in een klein hoekje”, concludeert ook woordvoerder Koos de Schipper van de Lions Venray. Hij staat zaterdag in het centrum van Hilversum. “Toekomstplannen maken plaats voor angst en onzekerheid. Speciaal voor hen heeft het Daan Theeuwes fonds de hulp ingeroepen van Lions Club Venray iets te willen doen aan de vereenzaming van deze gehandicapten in de maatschappij, door een tijdelijk weekend verblijf te sponsoren waar ze samen met vrijwilligers perspectief opbouwen naar de toekomst.”

Lions-traditie
Al ruim 32 jaar rijden de leden van de Lionsclub Venray op de zaterdag voor Moederdag zeer vroeg in de ochtend naar vijf steden in Nederland, waaronder dus Hilversum. Daar bieden ze hun vers gestoken Noord-Limburgse asperges te koop aan voor een goed doel. Gezien het succes van hun actie gaat de Lionsclub Venray dit jaar ook weer asperges verkopen. Voor meer informatie, zie hier.

Uit de krant