Otto Veldt en Miranda van den Eijnden van Viore en rechts Edwin van Eijk van Rotary Hilversum3.
Otto Veldt en Miranda van den Eijnden van Viore en rechts Edwin van Eijk van Rotary Hilversum3. Foto: Viore

Financiële steun Rotaryclub Hilversum3 voor Viore: ‘Zo dankbaar voor deze hulp’

Zorg

HILVERSUM - De oproep van Viore, dat door corona veel inkomsten zag wegvallen, heeft gehoor gekregen van Rotaryclub Hilversum3. Rotaryclubvoorzitter Edwin van Eijk overhandigde een cheque van maar liefst 5.000 euro. 

Directeur Miranda van den Eijnden van het centrum voor iedereen die leeft met kanker nam de cheque in ontvangst. “Wij zijn zo dankbaar voor deze hulp. We willen kankerpatiënten en hun naasten graag de ondersteuning blijven bieden waar ze behoefte aan hebben”, zegt Van den Eijnden.

Zij luidde vorig jaar de noodklok en gaf aan dat Viore in 2021 tussen de 40.000 en 50.000 euro aan inkomsten mis gaat lopen. Het inloopcentrum is volledig afhankelijk van giften, subsidies, fondsen en acties, maar die gingen door corona veelal niet door. “De steun van Viore is daarom nu meer nodig dan ooit. Onze bezoekers ervaren Viore als een onmisbare plek voor het hervinden van hun (veer)kracht in hun proces met kanker”, aldus de directeur vorig jaar tegenover de Gooi en Eembode. 

Passie en betrokkenheid
Viore, jarenlang gevestigd op het Oostereind en sinds vorig jaar op de Oosterengweg, zit al jarenlang in het hart van de Rotaryclub. Daarom helpt zij deze stichting waar het kan. Bij de nationale en internationale Rotary is de doelstelling ‘Service above Self’. Dit houdt in dat de leden vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld willen verbeteren. RC Hilversum3 doet dit zowel lokaal als buiten de gemeentegrenzen. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Edwin van Eijk (Rotary hilversum3) plaatst de cheque in een fles voor in de donateurskast. - Viore

Daarnaast omschrijft RC Hilversum3 zich ook als People of Action waarbij de leden iets van zichzelf geven en dienstbaar zijn. Daarom hebben zij in augustus 2020 de handen uit de mouwen gestoken toen Viore ging verhuizen naar een nieuw pand. Daarbij hebben de Rotaryleden het atelier van Viore van niets tot iets heel moois omgetoverd. Met de gewenste kleuren zijn de muren geverfd, is de pilaar gemozaïekt met tegeltjes en zo werd er van deze kale ruimte een vrolijk geheel gemaakt. 

De deuren van Viore aan de Oosterengweg 44 in Hilversum staan normaal gesproken open op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en informatiebijeenkomsten. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin, opbouwen na kanker en levensvragen. 

Vanwege de coronamaatregelen is Viore momenteel beperkt open, voor enkele activiteiten. Wel kunnen mensen met Viore (beeld)bellen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een individueel gesprek of ‘koffie in kleine kring’. Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.

Uit de krant