Afbeelding
Foto: Versa Welzijn

Geen koekjes meer, maar fruit tijdens jongerenactiviteiten in de Hilversumse Meent

Zorg

HILVERSUM - Een gezondere levensstijl krijgt steeds meer aandacht. Vorige week openden wethouders Arno Scheepers en Karin Walters bijvoorbeeld nog twee openbare watertappunten in Hilversum. Ook op het gebied van voeding is er nog een wereld te winnen. Het jongerenwerk van Versa Welzijn in de Hilversumse Meent heeft in de supermarkt een goede partner gevonden.

Op maandagmiddag zijn er in de Meent altijd jeugdactiviteiten van Versa. Omdat gezondheid ook hier meer de overhand krijgt, zijn de gebruikelijke koekjes, die de kinderen tijdens de activiteit krijgen, ingeruild voor fruit. Dat kan dankzij de samenwerking tussen de welzijnsorganisatie en de Albert Heijn. Overigens zit deze samenwerking nog wel in de pilotfase. 

Het idee om de kinderen iets gezonders aan te bieden, is van buurtsportcoach Anouck Dingemans. “De Kruisdam bevindt zich naast de Albert Heijn Hilversumse Meent en zo werd al gauw de link gelegd. Eigenaar Gijs van Rijn was meteen akkoord met de samenwerking. Sindsdien zorgt Nick van Melsen wekelijks voor een gevarieerd aanbod in fruit”, vertelt de buurtsportcoach. 

Volgens Demi Neerings, begeleider vanuit Versa Welzijn, is dit een goede stap om de kinderen meer bewustzijn bij te brengen over gezonde voeding. “De eerste weken werd er nog gevraagd naar koekjes, maar inmiddels weten de kinderen niet beter en wordt er heerlijk gesmuld van het groente en fruit”, aldus Neerings. 

Net zoals bij de realisatie van watertappunten heeft Jongeren op gezond gewicht (JOGG) Hilversum dit project ondersteund. Het doel van deze organisatie is een omgeving creëren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is, waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. 

Uit de krant