Afbeelding
Foto: Pixabay

Steeds meer werk, steeds minder handen door personeelstekorten in de zorg

Zorg

HILVERSUM - Steeds meer ouderen, chronisch en terminaal zieken in de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek komen zonder hulp thuis te zitten. Dat constateert de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Gooi en Vechtstreek.

“Het is iedere dag weer een enorme uitdaging voor de zorg om alle ouderen, chronisch en terminaal zieken de zorg te bieden waar ze recht op hebben. Onze stichting kan hierbij de helpende hand bieden”, aldus een woordvoerder.

De stichting VPTZ Gooi en Vechtstreek is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk en staat ANBI geregistreerd. “Onze geschoolde en betrokken vrijwilligers bieden concrete ondersteuning thuis bij mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste periode van hun leven bevinden.” De hulp is niet alleen voor de cliënten, maar ook voor hun naasten waardoor de mantelzorgers even tijd voor zichzelf kunnen nemen als de vrijwilliger er is.

Tijd, aandacht en ondersteuning
Laat het wel duidelijk zijn: de VPTZ-vrijwilligers verrichten geen medische handelingen, maar vullen datgene aan wat familieleden en vrienden zelf doen, zoals hulp bij persoonlijke verzorging, voorlezen of waken. Met andere woorden: zorg die mantelzorgers zelf geven waardoor de mantelzorger ruimte krijgt om even rust te nemen, een boodschap te doen of ’s nachts rustig te slapen. De vrijwilliger(s) kunnen twee keer per week hulp bieden: overdag, ’s avonds, in het weekend en in uitzonderlijke situaties ook ’s nachts. 

De VPTZ-vrijwilligers zijn actief in de regio Hilversum, Loosdrecht, Kortenhoef, ‘s-Graveland, Ankeveen Weesp, Muiden, Muiderberg, Naarden, Bussum, Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen. Door de toenemende vraag is er wel behoefte aan nieuwe vrijwilliger. Teven wordt een betrokken en ervaren bestuurslid gezocht. Meer informatie is te vinden op www.vptzgooienvechtstreek.nl. Bellen kan ook: 06-21227217.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Oekraïense Tonia Verkholiak dagelijks te vinden op Heuvellaan als tolk en docente ‘Ik ben ontzettend dankbaar voor de Hilversummers, voor alles wat ze voor ons doen’ Mensen 24 mei, 11:43
Afbeelding
Scooterrijder gewond bij aanrijding, automobilist rijdt door 112 24 mei, 07:48
Afbeelding
'Als blijkt dat het een succes is, zullen we er zeker een traditie van maken' Genieten van oldtimers tijdens Hilversum on Wheels Cultureel 24 mei, 07:00
Afbeelding
Hilversummer beroofd en bedreigd met wapen na Marktplaatsdeal Politie 23 mei, 16:06
Afbeelding
Verdachte steekpartij in centrum van Hilversum blijft in cel Politie 23 mei, 15:42
Afbeelding
Jubileum voor pastoor Jules Dresmé van de Vituskerk: ‘Zolang als ik me voel zoals nu blijf ik hier’ Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Bedrijven 23 mei, 14:55
Afbeelding
Talenten Hilversumse danssportstudio Fit by Rox Europees kampioen Cultureel 23 mei, 11:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief