Openingsceremonie door bestuurder René Hup (rechts) en Edwin Sinnema, directeur Gooizicht Revalidatie en Herstel.
Openingsceremonie door bestuurder René Hup (rechts) en Edwin Sinnema, directeur Gooizicht Revalidatie en Herstel. Foto: Amaris Zorggroep

Alle disciplines voor revalidatie aanwezig in Gooizicht Revalidatie en Herstel

Zorg

HILVERSUM - “Amaris is een grote ouderenzorgorganisatie in de regio. Met Gooizicht als revalidatiecentrum voor de regio bundelen we alle expertise, om cliënten nog beter te begeleiden in hun revalidatie. Een mooie stap, niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de regio.”

Dat zei Amaris-bestuurder René Hup donderdag bij de opening van Gooizicht Revalidatie en Herstel in Hilversum geopend. In een feestelijke bijeenkomst met medewerkers, vrijwilligers en cliënten en een bijeenkomst voor collega-zorgorganisaties presenteerden Hup en interim-directeur van Gooizicht Edwin Sinnema het vernieuwde logo. Vanaf nu is Gooizicht Revalidatie en Herstel een centrum voor herstelzorg voor de regio Gooi- en Vechtstreek en Eemland. 

Gooizicht is alweer zo’n vijftig jaar een ouderenzorglocatie, sinds 2008 onder de Amaris-paraplu. Begin 2021 startte een transitie, waarbij de bewoners van de woonzorg-afdelingen verhuisden naar andere locaties van Amaris. In de afgelopen maanden is het gebouw aan de Paulus van Loolaan in Hilversum opgeknapt en ingericht voor revalidatie. Revalidatie-afdelingen van andere Amaris-locaties zijn naar Gooizicht Revalidatie en Herstel gekomen. Alle disciplines voor revalidatie zijn aanwezig in Gooizicht Revalidatie en Herstel. 


Bijschrift - Credit

Cliënten komen vaak binnen na een ziekenhuisbezoek of via een verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts. In Gooizicht Revalidatie en Herstel verblijven ze tijdelijk en werken ze aan hun verdere herstel om weer zelfstandig thuis te wonen. Edwin Sinnema: “We hebben veel kennis en expertise in huis om cliënten te begeleiden in hun herstel. Met een multidisciplinair team wordt een individueel behandelplan opgesteld, altijd gericht op een spoedige terugkeer naar huis. Met deze transitie en de opening zijn we nog beter in staat om cliënten te begeleiden in hun revalidatie. Ik ben er trots op dat we dit met elkaar hebben bereikt, iedereen heeft hier hard voor gewerkt. Er staat een mooi team van behandelaren en verpleegkundigen.”

Hup valt aan: “Dit is ook het moment om dank en waardering uit te spreken naar alle medewerkers van Gooizicht Revalidatie en Herstel. Ze hebben zich geweldig ingezet om deze transitie te realiseren. We hebben het echt met elkaar gedaan. Veranderingen brengt onrust met zich mee, maar door de inzet van iedereen hebben we een prachtig resultaat behaald. Daar mogen we trots op zijn.”

Uit de krant