Viore, centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden.
Viore, centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden. Foto: Bart Versteeg

Gespreksgroep ‘Als genezing niet meer mogelijk is’ bij Viore

Zorg

HILVERSUM - Als je weet dat je niet meer kunt genezen, komen er allerlei vragen op je af. Hierover praten met lotgenoten en ervaringen uitwisselen kan dan heel welkom zijn. Op dinsdagmiddag 13 september start bij Viore een gespreksgroep voor mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. 

Het gaat om een cyclus van zes bijeenkomsten. De groep is bedoeld voor mensen die leven met kanker (of een andere levensbedreigende ziekte) en voor wie genezing niet meer mogelijk is. Voor sommigen betekent dit dat er nog maar een korte levensverwachting mogelijk is. Voor anderen kan deze fase nog jaren duren.

Op zes dinsdagmiddagen (14.00 tot 16.00 uur) worden er -onder deskundige begeleiding- ervaringen uitgewisseld en specifieke thema’s behandeld. Het gaat om het zoeken naar een goede kwaliteit van leven binnen de beperkingen die er zijn. Onder andere de volgende thema’s komen aan de orde: Hoe ga je ermee om als je niet meer beter wordt, hoe deel je dit met je omgeving, waar ben je dankbaar voor en wat wil je nalaten?

Voor meer informatie of aanmelding, mail naar aanmelden@viore.org of bel 035-6853532. De kosten voor deelname bedragen 30 euro  voor zes bijeenkomsten. Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 open op alle weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur (in juli en augustus tussen 10.00 en 14.00 uur). Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.

Uit de krant