Afbeelding
Foto's: Hilverzorg

Hartendragers Hilverzorg mobiel op pad met thuiswonende ouderen

Zorg

HILVERSUM - HilverZorg heeft een nieuwe dienst voor thuiswonende ouderen in Hilversum: Met HilverZorg Thuis. Hiermee willen we de oudere inwoners van Hilversum alle zorg en ondersteuning thuis geven zodat zij zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

Met HilverZorg Thuis is het Volledig Pakket Thuis (VPT) van HilverZorg. De dienst waarmee een cliënt alle zorg thuis krijgt die hij/zij anders in een woonzorglocatie of verpleeghuis zou krijgen. Met HilverZorg Thuis wordt dan ook vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).\

Sinds deze week kunnen medewerkers - de zogenoemde Hartendragers-  van Met HilverZorg Thuis met speciale overdekte elektrische max-mobielen de cliënten ophalen en naar bijvoorbeeld de markt, de huisarts of de kapper brengen. Deze overdekte elektrische scootmobielen zijn klein, wendbaar en duurzaam. Ze bieden ruimte voor een hartendrager met een cliënt en achterin is er ook plek voor boodschappen, een rollator of rolstoel.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


De teams van Met HilverZorg Thuis bestaan uit onder andere cliëntcoaches en Hartendragers: mensen met een hart voor de zorg die elke dag het verschil willen maken voor thuiswonende ouderen in Hilversum. Om Hartendrager te worden, hoeven mensen geen achtergrond in de zorg te hebben. Wel een positieve instelling en een hart voor de ouderenzorg.

De overdekte elektrische scootmobielen van Max mobiel worden vervaardigd door medewerkers van Caparis, deze sociale onderneming is gecertificeerd met het PSO-keurmerk en dat maakt de MaxMobiel tot een sympathiek product: voor de zorg, door de zorg.


Uit de krant