De Santarun in Hilversum in 2019.
De Santarun in Hilversum in 2019. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Rotary Santa Run: kerstmannen rennen voor het doel in Hilversum

Zorg

HILVERSUM - Terug van weggeweest: de Rotary Santa Run in Hilversum. Na twee jaar corona gaat het sfeervolle evenement, waarbij kerstmannen in meerdere plaatsen rennen voor het goede doel, weer door. 

Ook Hilversum komt op zondag 11 december in kerstsfeer tijdens deze vijfde Rotary Santa Run. Deelnemers, jong en oud, kunnen gezellig en sportief in actie komen en meedoen met de run door de versierde straten van Hilversum. De drie kilometer durende run start en eindigt ook dit jaar op het Marktplein. 

De opbrengst is bestemd voor Stichting Present Hilversum en de Landelijke Nierstichting. Door deelname dragen de kerstmannen bij aan de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. De energie die nodig is om mee te doen aan deze loop, is niet vanzelfsprekend voor nierpatiënten met nierfalen. Als transplantatie niet mogelijk is, zitten nierpatiënten gemiddeld drie keer per week vier uur lang vast aan een dialyse apparaat, te wachten tot hun bloed is gespoeld. Dialyse redt levens, maar is erg zwaar: jaarlijks overlijdt één op de zes dialysepatiënten. 

De Santa Run op 11 december in Hilversum is een initiatief van de Hilversumse Rotary clubs, Run2Day Hilversum en in samenwerking met Foodhall MOUT. De warming-up is om 15.30 uur en de start is om 16.00 uur. De kosten, inclusief kerstmannenpak, medaille, startnummer, warme oliebol, Glühwein of hot chocolate zijn 12,50 euro voor volwassenen 7,50 euro voor kinderen. Voor meer informatie en inschrijving: https://hilversum.rotarysantarun.nl.

Voor jeugdteams geldt een speciale pakketprijs. Neem daarvoor contact op met Jos Lucas van de organisatie; jos.lucas@practicum.nl. De kerstpakken en startnummers kunnen vanaf dinsdag 6 december 2022 op vertoon van het inschrijfformulier bij Run2Day aan de Bussumerstraat 60 in Hilversum worden opgehaald. Na de finish worden de cheques voor de Goede Doelen uitgereikt en zal een DJ nog voor de nodige muzikale sfeer zorgen op het overdekte terras bij MOUT tijdens de Après-ski afterparty. 

Uit de krant