Blije gezichten bij oplevering van laatste vleugel van nieuw ziekenhuis Tergooi MC.
Blije gezichten bij oplevering van laatste vleugel van nieuw ziekenhuis Tergooi MC. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Mijlpaal voor Tergooi MC: grootste deel nieuwbouw ziekenhuis nu opgeleverd

Zorg

HILVERSUM - Met de overhandiging van de toegangspassen, de sleutels van het nieuwe gebouw, is dinsdag de oplevering van de grootste vleugel van het nieuwe Tergooi MC gevierd. Het grootste deel van het nieuwe ziekenhuis is nu klaar om ingericht te worden.

De bouw van het nieuwe Tergooi MC in Hilversum heeft een prachtige mijlpaal bereikt. De D-vleugel is opgeleverd. In deze vleugel komen de hoofdingang, het centrale wachtgebied, het restaurant, de poliklinische apotheek, de gipskamers, de bloed- en materiaalafgifte, de dagbehandeling en de dialyse en diverse poliklinieken en verpleegafdelingen.  

De vleugels A, B en C zijn vorig jaar juli 2022 al opgeleverd. Nu is ook vleugel D gereed en kan de inrichting en aankleding van dit laatste deel beginnen. Er moet nog van alles komen zoals gordijnen, kasten, technisce en medische apparatuur. In mei van dit jaar staat de verhuizing gepland van de beide bestaande ziekenhuizen Tergooi in Hilversum en Blaricum, naar het nieuwe ziekenhuis Tergooi MC.  

Voorzitter raad van bestuur Janneke Brink - Daamen is enorm trots dat het laatste deel van het nieuwe ziekenhuis is opgeleverd. “Met Tergooi MC is de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de ziekenhuiszorg in de regio Gooi en Vechtstreek geborgd.”

Voor het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis hebben de architecten het bos als inspiratiebron gebruikt. Zo is er gemetseld in smalle kolommen, zijn de ramen ook smal en hoog en is er veel daglicht. Het gebouw blijft qua hoogte onder de boomgrens.  

Groen 
In het nieuwe ziekenhuis zijn vier patio’s te vinden, waar binnentuinen worden gerealiseerd. Daarnaast komt op alle zichtbare daken beplanting. Nagenoeg alle opgenomen patiënten krijgen straks in het nieuwe Tergooi MC een eigen kamer met uitzicht op de natuur. Bekende tv-tuinman Lodewijk Hoekstra is ambassadeur van het groen in en om Tergooi MC. Hij benadrukte dinsdag hoe belangrijk het is om de natuur om je heen te hebben. “Mensen hebben natuur nodig en daar zet ik me graag voor in. Het je in de natuur bevinden en zelfs het kijken naar groen, draagt aantoonbaar bij in het genezingsproces.”

  

Uit de krant