Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Video

Het is zover: Tergooi MC verhuist naar nieuwe ziekenhuis

Zorg

HILVERSUM - Verschillende afdelingen waren donderdag en vrijdag al verhuisd naar het nieuwe pand, maar zaterdag gold toch echt als dé verhuisdag van Tergooi MC. De patiënten in Blaricum werden in speciaal ingerichte verhuiswagens vervoerd naar het nieuwe ziekenhuis.

Zaterdag stond in het teken van de afdeling Spoedeisende Hulp, verloskunde en klinische patiënten Hilversum en Blaricum. Vanuit het oude ziekenhuis in Hilversum werden de patiënten die daar lagen - bij elkaar 51 - door een gang van containers vervoerd naar het nieuwe onderkomen.

In Blaricum verzamelden zich politie-escortes en speciaal ingerichte verhuiswagens voor de verhuizing van 42 patiënten naar het nieuwe ziekenhuis. De colonne werd begeleid door politiemotoren. De route ging via de Ceintuurbaan in Bussum, langs het Media Park, over de Johannes Geradtsweg en door de Alexiatunnel de nieuwbouw. Langs de route stonden meerdere belangstellenden. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

In Blaricum werden de patiënten uitgezwaaid door onder meer burgemeester Barbara de Reijke van Blaricum en Wolter Odding van de raad van bestuur van Tergooi MC. Hij zag dat de verhuizing soepel verliep. En waar er problemen waren - computers die niet werken, deuren die niet goed open gaan - werden die snel opgelost. 

Inmiddels is ook de eerste operatie in het nieuwe ziekenhuis een feit, meldt Tergooi MC zaterdagmiddag op een liveblog. “Chirurg dr. Menno de Bruijn heeft samen met zijn collega’s succesvol een liesbreukoperatie uitgevoerd.”

Op datzelfde liveblog meldt het ziekenhuis dat de afdelingen en poliklinieken die zich zullen vestigen in het naastgelegen Tergooi MC Clinics (Dermatologie inclusief Spatadercentrum, de Diagnosestudio, het Esthetisch Medisch Centrum, Kaakchirurgie, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Medische Psychologie, Oogheelkunde en Plastische chirurgie) zondag weer geopend is. 



Uit de krant