Jan Boonstra van Heelo werkt aan het realiseren van zijn droom. Foto: Bastiaan Miché
Jan Boonstra van Heelo werkt aan het realiseren van zijn droom. Foto: Bastiaan Miché

Droom van Sociaal Plein aan Oosterengweg

  Zorg

HILVERSUM - Zelf noemt hij het een autowasstraat, maar dan één op welzijnsgebied. Hilversummers met problemen komen bij Heelo binnen en kunnen daar van A tot Z rekenen op hulp. "Je komt er pas uit als alle problemen in kaart zijn en een instantie actief bezig is met de problematiek", meldt Jan Boonstra over zijn Sociaal Plein dat hij wil realiseren.

En wie denkt dat Boonstra het type is dat afwacht totdat hij genoeg gegadigden heeft die dit avontuur met hem aan willen gaan in het complex aan de Oosterengweg 44, die kent hem niet. Zijn eigen Sociaal Plein: dat is zijn grote droom. Maar die wordt bouwtechnisch al gerealiseerd.

Voedselbank
Bouwvakkers zijn druk in de weer. Zij zijn bezig met een grondige verbouwing van het pand met een oppervlakte van 1.800 vierkante meter. Aan de voorkant kan de voedselbank komen. Daar worden nu een nieuwe ingang en een grote ruimte voor gecreëerd, zodat de hulporganisatie alleen nog maar de spullen erin hoeft te zetten.

La Place
Achter in de loods komen kleine units waar instanties hun intrek kunnen nemen, zo laat Boonstra zien op de bouwtekning die hij van het prikbord heeft gehaald. In het midden heeft hij een gaarkeuken bedacht. Contacten met het nabijgelegen La Place zijn al gelegd. Deelnemers van het opleidingscentrum zouden kunnen helpen met het bereiden van de maaltijden. Aan overgebleven voedsel weet Boonstra ook wel te komen.

Kapper
Aan mogelijke deelnemers geen gebrek bij de initiatiefnemer. Stichting MEE, GGz Centraal, Stichting Schuldhulpmaatje, een permanent Repair Café, leerlingen van de kappersopleiding, taaldocenten, de kledingbank, een jobcoach, een uitzendbureau en een re-integratiespecialist zijn namen die hij allemaal spuit tijdens het interview.

Simpele vraag
"We pakken mensen helemaal op van A tot Z. Ze kunnen binnenkomen met een simpele vraag, maar tegelijkertijd kunnen wij ze ook op andere fronten helpen", legt hij uit. Boonstra realiseert zich dat er al een Sociaal Plein is op de Wilhelminastraat. Dat is het loket voor Hilversummers die vragen hebben over zorg, welzijn, inkomen en jeugd. Het verschil is dat zijn variant geen ambtelijke organisatie is, waar procedures leidend zijn.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten