Foto: Hondenschool Crailo

Vuurwerkcursus voor honden bij dierenasiel

  Zorg

HILVERSUM - Met het eindejaarsvuurwerk in zicht organiseert de Hondenschool van Dierenasiel Crailo ook dit jaar weer waardevolle vuurwerkcursussen voor honden die jonger zijn dan acht maanden. Tijdens deze cursus leren de bazen hoe zij hun dier kunnen voorbereiden op onverwachte knallen, ontploffende rotjes, lichtflitsen en sissend vuurwerk.

Zo kan worden voorkomen dat dieren getraumatiseerd raken van al het lawaai in de oud-en-nieuwjaarstijd. De vuurwerkcursussen vinden in november en december plaats op het omheinde trainingsveld en worden gegeven door ervaren instructeurs van de Hondenschool. De cursussen zijn gratis en iedereen kan er zonder inschrijving aan deelnemen.

"Jonge honden tot een maand of negen oud kun je aanleren dat geknal en geflits juist leuk is en dat kan door middel van spel van de baas met de hond", vertelt hoofd Hondenschool Angelique de Rooij-Kreuning. "Daarom is het zo belangrijk om je pup of je jonge hond op de juiste manier te begeleiden bij dit soort geluiden."
Deze cursus is niet geschikt voor oudere honden, vervolgt De Rooij-Kreuning. Dat vereist een andere training. "Bazen van oudere honden kunnen overigens gerust de les bijwonen en vragen stellen. We hebben, zolang de voorraad strekt, vuurwerk-cd's beschikbaar met knal- en dierengeluiden waarmee men zelf thuis kan trainen. Heel belangrijk is dat de baas het lawaai negeert. Want de link die de hond moet leggen is dat als de baas niet reageert, hij dat ook niet hoeft."

Reserveer tijdig, is het advies, want vol is vol. De eerste vuurwerkcursus gaat van start op zaterdag 18 november van 14.00 tot 15.00 uur. De overige cursussen zijn op de zaterdagen 25 november en 2 december, ook van 14.00 tot 15.00 uur.

Voor meer informatie, zie www.hondenschoolcrailoalmere.nl.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten