Ismael wil graag de Kerstman ontmoeten. Dit is de 7.000ste wens die de organisatie uit laat komen.
Ismael wil graag de Kerstman ontmoeten. Dit is de 7.000ste wens die de organisatie uit laat komen. (Foto: Make-A-Wish)

Kerstactie Make-A-Wish op het Mediapark

  Zorg

HILVERSUM Met een kerstboom van 8 meter hoog met daarin en omheen 7.000 lampjes laat Make-A-Wish Nederland zien dat zij is neergestreken in Hilversum. Met deze kerstactie wil de nieuwkomer op het Mediapark meteen een mijlpaal vieren: het aantal vervulde wensen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Vanaf donderdag 7 december staat de grote kerstboom op het Joop van den Endeplein. De kerstactie start tijdens de Curling Cup Mediapark. Make-A-Wish hoopt dat zeventien dagen later, op kerstavond, alle lichtjes branden.

Fonkelen
Dat betekent dat 7.000 mensen een lampje hebben gekocht. Dat kan door een sms met 'WENS' te sturen naar 4333 en 10 euro te doneren. Een volle, fonkelende kerstboom is tevens een ode van licht aan de kinderen die de organisatie in de afgelopen decennia heeft geholpen.

Fundraiser
Naast een welkomstcadeau aan Hilversum hoopt de organisatie met de kerstactie ook geld in te zamelen. "Voor ons is dit een mooie fundraiser. Wij krijgen namelijk geen subsidie", geeft Hanneke Verburg, directeur Make-A-Wish Nederland, aan.

Commitment
"Voor Hilversum is dit een mooi moment om Make-A-Wish een warm welkom te heten", aldus wethouder Wimar Jaeger van Media, die hoopt op 'commitment' van heel Hilversum

Oprichting
Het getal 7.000 is niet lukraak gekozen. Het staat voor het aantal wensen dat door Make-A-Wish Nederland sinds de oprichting in 1989 is ingevuld voor kinderen die ernstig ziek zijn. De 7.000ste wens gaat binnenkort in vervulling.

'Liefste man'
Sinds 2015 wordt de 5-jarige Ismael uit Aruba in het Emma kinderziekenhuis behandeld voor leukemie. Hij woont al twee jaar samen met zijn moeder in het Ronald McDonald huis. Zijn vader en zus ziet hij weinig. Ismael wil heel graag met het hele gezin de Kerstman ontmoeten, "omdat dat de liefste man van de wereld is".

Frits Spitsstraat
Nu Make-A-Wish sinds 13 oktober is verhuisd van Woerden naar de Frits Spitsstraat hoopt de organisatie jaarlijks meer wensen uit te kunnen laten komen: van 600 naar 850 wensen. Op deze nieuwe locatie kan de goededoelenorganisatie met mediagerelateerde zaken goed samenwerken met andere bedrijven op het Mediapark.

Uitzondering
Volgens het bestemmingsplan Mediapark had zij zich daar niet kunnen vestigen. Dat betekende wat procedures doorlopen. "In het college hebben we een uitzondering moeten toepassen die geen uitzondering is", legt Jaeger uit. "Make-A-Wish heeft een andere kijk op media. De organisatie past naadloos in de verhalenfabriek van Nederland. Zij maken heel veel persoonlijke verhalen."


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten