Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Het wijkverpleegkundige werk geeft mij levensinhoud'

Zorg

HILVERSUM - Met een grote bos bloemen stapt Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg, uit zijn auto. Enkele ogenblikken later staat hij voor Gisela van der Schoot totaal onverwacht in haar huiskamer. De Almeloër is vrijdag naar Hilversum gekomen om de oudste medewerker van de landelijke thuiszorgorganisatie, in het zonnetje te zetten.

In zijn kielzog volgen zeven Hilversumse collega's om de 72-jarige Hilversumse te feliciteren. Zeven jaar geleden, toen ze moest stoppen bij Gooizicht, begon ze bij Buurtzorg. De eerste twee jaar lang had ze zelfs een dubbele baan, omdat ze toch langer aanbleef bij het verpleeghuis.

Sinds 2010 pakt de wijkverpleegkundige wekelijks een aantal keer de fiets om naar hun cliënten te rijden. Zolang ze dit werk kan blijven doen, blijft Van der Schoot actief. "Ik vind werken gewoon leuk. Het geeft mij levensinhoud. Ik kan mensen helpen. Daarnaast blijft er genoeg tijd over om andere dingen te doen, zoals ballet", meldt de Hilversumse.

Terwijl haar collega's aan de koffie en appelgebak zitten, staat ze nog bij te komen. "Ik had deze verrassing niet aan zien komen."

Uit de krant