Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Open dag Tergooi massaal bezocht

Zorg

HILVERSUM - De open dag van Tergooi in de twee ziekenhuizen zaterdag is door zeker 5.000 mensen bezocht. Dat zegt een woordvoerder. "We hadden vooraf op 1000 tot 1500 bezoekers per locatie gerekend, maar het waren er zeker veel meer. Het heeft onze verwachtingen overtroffen."

Hilversum trok tussen 10.00 en 15.00 uur iets meer belangstellenden dan Blaricum. Dat was vooral te danken aan twee live te volgen (en voor kinderen best enge) operaties. Via een live-verbinding konden belangstellenden zien hoe orthopedisch chirurg dr. Ronald Verhagen bij twee patiënten een knieprothese implanteerde.

Er waren 120 stoelen voor de 'voorstelling' beschikbaar, maar al snel besefte de mensen binnen het ziekenhuis dat er meer geïnteresseerden waren. Zij konden daardoor in andere ruimtes de operatie van ruim een uur alsnog volgen. 

De open dag was vooral voor jonge gezinnen het ideale middagje uit. Vooral voor kinderen waren er veel activiteiten. En nee, lacht de woordvoerder, er was niet zoals vorige week dinsdag een computerstoring. 



Uit de krant