Afbeelding

Kindergemeenteraad wil interactieve speeltuin in Hilversum: ‘Dan krijg je ook oudere kinderen naar buiten’

Onderwijs & wetenschap

HILVERSUM - Een interactieve speeltuin voor jong en oud in Hilversum. Dat is het plan van de nieuwe kindergemeenteraad. Kindergemeenteraadsleden Liv en Saar (11 jaar, Elckerlycschool) dienden het winnende idee in. Hun wens: Een speeltuin die aanzet tot bewegen, interessant is voor wat oudere kinderen (groep 7/8) en ook nog eens milieubewust aangelegd is. 

De kindergemeenteraad bestaat dit schooljaar uit twintig kinderen van elf basisscholen. Ieder jaar bedenkt de kindergemeenteraad een eigen plan en voert dit uit met hulp van de gemeente. Iedere school diende één idee in voor een plan. 

Wethouder Arno Scheepers gaf onlangs een reactie op de ingediende ideeën. Hij ging in op de haalbaarheid als plan voor de kindergemeenteraad (uitvoerbaar binnen het lopende schooljaar, binnen budget en met hulp van de gemeente). Ook vertelde hij wat er binnen de gemeente al gedaan wordt rond de thema’s die de kinderen aandroegen. De suggesties van de kinderen neemt hij mee in de lopende projecten. 

Acht ideeën
Uiteindelijk werden acht ideeën voor de kindergemeenteraad van dit schooljaar in stemming gebracht: een Loopmuseum, Meer kleur in Hilversum, De natuur in 1 click dichterbij, Vriendschapsscholen, Vapen/roken/lachgas, Hilversum Groener maken en Meer Insecten in Hilversum. En dus de interactieve Speeltuin, die als winnaar uit de bus kwam. De kindergemeenteraad gaat hier dit schooljaar samen met de gemeente mee aan de slag.

Wethouder Scheepers: “Het plan voor een interactieve speeltuin kan prima uitgevoerd worden maar wel op een plaats waar voldoende toezicht is in verband met mogelijke vandalismegevoeligheid. Daarom is het advies aan de kinderen: haak aan bij een speeltuin die de gemeente komend jaar opknapt ergens in de stad en denk met ons mee over de inrichting en over interactieve speeltoestellen. Dat wordt dan jullie specifieke bijdrage.” 

Geweldig
Op deze suggestie ging de kindergemeenteraad graag in. Liv: “Het zou echt geweldig zijn als we bijvoorbeeld de speelplek vlak bij mijn huis in de Turfstraat kunnen veranderen. De toestellen die daar staan zijn oud en echt voor kleine kinderen.” Saar: “Met een goeie interactieve speeltuin krijg je ook oudere kinderen naar buiten en dat is wat wij graag willen bereiken.”

Uit de krant