Bianca Verweij (links) en Annette Wolthers.
Bianca Verweij (links) en Annette Wolthers. Foto: Bastiaan Miché

Verweij en Wolthers beste politici van Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Bianca Verweij (SP) en wethouder Annette Wolthers (D66) zijn de winnaars geworden van de jaarlijkse verkiezing voor beste politicus van Hilversum. Verweij ging er met de publieksprijs vandoor, Wolthers won de vakprijs.

Het was alweer de dertiende (publieksprijs) en tiende keer (vakprijs) dat de zogenaamde Frans Vrolijk Awards, ooit in het leven geroepen door Marco van Stralen en al jaren een initiatief van de Gooi en Eembode en de Stichting Politiek Debat Hilversum, werden uitgereikt. In Cafe Nul Vijf En Dertig waren zaterdagmiddag vele lokale politici aanwezig om te zien wie dit jaar de bekers in ontvangst mochten nemen.

Voor de publieksprijs had een jury een elftal politici genomineerd. Drie van hen vormden een duidelijke top drie. Dat waren naast Verweij ook Wolthers en CDA-raadslid Gerben van Voorden. Van de pakweg 600 stemmen in totaal waren de meeste voor SP-fractievoorzitter Verweij.

Wolthers mocht dus wel de vakprijs - waarbij de politici zelf elkaar punten geven - mee naar huis nemen. Zij eindigde met maar liefst 104 punten ruim voor nummer 2 wethouder Arno Scheepers (63 punten) en Jan Slingerland van Hart voor Hilversum en Van Voorden (beiden 46 punten).

Over Wolthers wordt door haar collega's onder andere gezegd dat ze schijnbaar moeiteloos de stap van raadslid naar wethouder gemaakt heeft. Ze wordt gewaardeerd vanwege haar rustige (laat zich niet gek maken) opstelling, haar deskundigheid, waarbij ze ook durft te zeggen wanneer ze het niet weet, en ook vanwege haar stevige aanpak. Ook gaat ze bovengemiddeld het gesprek aan met de inwoners en raadsleden. En dat ze niet in haar gelijk blijft hangen, maar gezamenlijk naar oplossingen zoekt.

Uit de krant