Afbeelding
Foto: HilversumsNieuws

Herstel Koffie- en Tuinkamer in Hilversumse raadhuis kostte ruim half miljoen euro

Politiek

HILVERSUM - Het herstel van de vloer en het plafond van de Koffiekamer en de daaronder gelegen Tuinkamer in het raadhuis heeft de gemeente 572.600 euro gekost. Momenteel wordt een vervolgplan voor het gehele raadhuis uitgewerkt.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Beide kamers waren vanaf eind 2022 lange tijd dicht vanwege een beschadiging in het pleisterwerk van het plafond van de tuinkamer. Hierdoor kwamen stukjes beton uit het plafond naar beneden. In mei vorig jaar bleek dat de problemen ook in andere ruimtes binnen het rijksmonumentale gebouw spelen, maar minder erg dan in de Koffiekamer. 

Vanaf het voorjaar 2023 ging daarom de focus op het herstel van het plafond van de Tuinkamer en de vloer van de Koffiekamer. In de zomer 2023 is de vloer en het plafond volledig verwijderd en weer opnieuw opgebouwd. Dit herstel is inmiddels afgerond. De aanpak van de Tuinkamer/Koffiekamer gold als opmaat naar verdere verduurzaming en renovatie van het raadhuis.’

Nu is duidelijk dat herstel van de Koffie- en Tuinkamer 490.600 euro heeft gekost en daarnaast bedroegen begeleiding, onderzoeks- en advieskosten 82.000 euro. Nu de vloer en het plafond zijn hersteld, wordt een vervolgplan voor het gehele raadhuis uitgewerkt. Deze uitwerking en de daarbij behorende financiële paragraaf wordt eind dit jaar besproken in de gemeenteraad. 

Uit de krant