Sandra Alderding (rechts) met een deel van het team van Sunday's Hilversum.
Sandra Alderding (rechts) met een deel van het team van Sunday's Hilversum. Foto: Sunday's Hilversum

Verantwoord zonnen bij Sunday's Hilversum

HILVERSUM – Mis jij de zon ook al? Voel je je een beetje lusteloos of vermoeid? Sunday's zonnestudio aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 240 heeft daar een oplossing voor. Start met een zonnebankkuur en daarna is een keer per week 20 minuten onder de zonnebank voldoende om je vitamine D op peil te houden.

Werken aan je teint en je vitamine D is trendy. Gemiddeld verwelkomt Sunday's 100 klanten per dag. "Vlak voor kerst en oud en nieuw loopt het hier echt storm. De zonnestudio past in het rijtje van de kapper en schoonheidssalon, oftewel een momentje voor jezelf", stelt eigenares Sandra Alderding.

Druk of niet; de service en klantvriendelijkheid zijn prioriteit. Datzelfde geldt voor het schoonhouden van de zaak. Het bordje met daarop 'gereinigd' staat zichtbaar op de zonnebanken. De studio's ruiken fris, zien er schoon uit en in de cabines hangen de gratis scrub- en verfrissingsdoekjes, de aftersun, een brilletje en een handdoek al klaar voor de volgende klant.

"Hygiëne moet gewoon 100 procent zijn", zegt de eigenares. "We zijn dan ook de hele dag aan het schoonmaken. Zo worden alle negen banken twee maal per dag voorzien van een desinfecterende laag en na elk bezoek maken we iedere bank direct schoon met desinfectant."
"Twintig minuten onder de zonnebank staat gelijk aan een hele middag op het strand ergens aan de Middellandse zee", zegt Sandra. "Het voordeel van onze zonnebanken is dat ze gefilterd zijn. Je kunt in principe niet verbranden, in tegenstelling tot de buitenzon. Dat benadrukt verantwoord zonnen", luidt haar toevoeging.
Verantwoord zonnen staat voorop bij Sunday's. Zowel lichte als donkere huidtypes kunnen er de hele week terecht. De studio is maar liefst 90 uur, zeven dagen in de week open. Voordat de klant, vanaf 18 jaar, aan een zonnekuur begint wordt met de zonneconsulente een huidanalyse gemaakt, vervolgens krijgt de bezoeker een persoonlijk advies welke bank geschikt is en hoe lang hij/zij onder de professionele lampen kan liggen.

"Als je een kleur op wilt bouwen, dan heb je echt een kuurtje nodig. Een kleurtje krijgen, gaat niet met één bezoek. Onder deskundige begeleiding van onze consulentes doen wij er alles aan om het maximale resultaat te bereiken binnen de verwachtingen van onze klant", aldus Sandra.

De banken van Sunday's zijn voorzien van speciale Blue D-lite-lampen die de aanmaak van de zonvitamine, ook wel vitamine D, genoemd stimuleren. Vanaf het najaar, als er minder daglicht is, krijgt lang niet iedereen genoeg binnen van het zonvitamine. Dat kan leiden tot een winterdip en vermoeidheid. De zonnebanken van Sunday's helpen klanten hun vitamine D op peil te houden of te krijgen. Vanaf eind november biedt de zonnestudio de mogelijkheid om je vitamine D te testen en na afloop van de zonnekuur het resultaat te meten.