Afbeelding

Anne-Marij de Koning

24 jaar, communicatiemedewerker, Hilversummer sinds 4 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk bij Estafette Odin. Dat is een keten van biologische eetwinkels. Ik werk op het hoofdkantoor in Geldermalsen op de afdeling Communicatie. Zo schrijf ik recepten en werk mee aan campagnes."

Wat doe je in je vrije tijd?
"Dan ga ik onder andere naar de IJ-hallen en ik probeer graag nieuwe eettentjes uit."

De keuken van de Koning?
"Dat is mijn eigen bedrijfje dat ik net opgestart heb. Dat staat voor lekker eten met veel verse ingrediƫnten. Ik gebruik biologische producten en producten uit mijn eigen moestuin en ik kook veelal Aziatisch."

Hoe zit het met culinair Hilversum?
"Het is veel van hetzelfde. Er is weinig variatie. Ik zie veel all-you-can-eatzaken. Er is ruimte voor vernieuwing. De verse saladebar is daar een goed voorbeeld van."

Koken of shoppen?
"Dan kies ik toch voor koken, omdat ik het leuk vind om dingen uit te proberen. In koken kan ik mijn creativiteit kwijt."

Waar ga je naartoe als je uitgaat in Hilversum?
"Dan ga ik ga graag naar het Filmtheater of naar de Vintage Winebar. Daar kun je zeker zomers lekker op het terrasje zitten."

Mooiste plek in Hilversum?
"Dat is het bos dat tegen 's-Graveland aanligt. Daar heb je ook een boerderij waar je een lekker bakje koffie kunt drinken."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Mijn eigen restaurant openen. Dat is mijn grote droom."

Nog een (culinaire) droomreis die je wilt maken?
"Ik ben fan van Aziƫ en wil dan nog graag naar Thailand om daar onder meer de curry te proeven."

Dagje burgemeester van Hilversum?
"Het eerste wat ik dan doe is de leegstand in de winkelstraat en het Hilvertshof aanpakken. Zorg voor pop-upstores of pop-upeettenten. Ik vind dat er iets moet gebeuren."