De leerlingen hebben zin in hun optreden.
De leerlingen hebben zin in hun optreden.

Band Kindercampus treedt op bij Muziekids

HILVERSUM - De KinderCampus Schoolband treedt zaterdag 22 november op tijdens het Muziekids benefietconcert. Dit gebeurt tussen 12.00 en 18.00 uur op de kop van de Groest.

De Schoolband bestaat uit tien leerlingen van basisschool KinderCampus uit Hilversum voor ervaringsgericht onderwijs. Er is op deze school aandacht voor cultuur en brede schoolactiviteiten. Hieruit is de band voortgekomen. De jonge muzikanten repeteren elke week onder begeleiding van professionele muziekleraren en bandcoaches.

Ze spelen populaire muzieknummers en treden vaak live op op zowel de school zelf als daarbuiten. Dit is aangeslagen. Inmiddels heeft de school een tweede schoolband geformeerd. "Hiermee loopt de KinderCampus vooruit op het onlangs aangekondigde besluit van minister Bussemaker van het ministerie van Onderwijs. Zij wil de komende 5 jaar 25 miljoen euro beschikbaar stellen voor meer muziekonderwijs op basisscholen", meldt een zegsman van de school.

Het live-optreden van de KinderCampus Schoolband is onderdeel van de onlangs aangekondigde 'De Week van Muziekids', die plaatsvindt van maandag 17 tot en met zondag 23 november. Hilversumse horeca, bedrijfsleven, kinderopvang en onderwijs dragen hier hun steentje aan bij. Met afsluitend op vrijdag, zaterdag en zondag benefietconcerten van onder meer Nick en Simon, Tim Akkerman, Tim Knol en Dennis Ruyer.