18 november: een wandeling over de hei als medicijn tegen stress.
18 november: een wandeling over de hei als medicijn tegen stress. Foto: Bart Smeets

vrijdag 14 november

Concert met toelichting

Het Humanistisch verbond houdt een concert met toelichting. Er worden liederen van Brahms en Schumann ten gehore gebracht. Louis Levelt speelt piano en Bert Schalkx bariton. Locatie: De Kapel, 's-Gravelandseweg 144. Prijs: € 5,-. Aanmelden via: 035 624 58 01.

zaterdag 15 november

Najaarsconcert

Het najaarsconcert van Muziekvereniging BMOL vindt plaats in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep. De muzikanten van het harmonieorkest en de zangers en zangeressen van Zanggroep BlueZ hebben vanaf 20.00 uur een gevarieerd programma klaarstaan. Kaarten: € 10,-. Reserveren via: www.mco.nl. Heuvellaan 33.

dinsdag 18 november

Hormoontherapie

Viore houdt een interactieve bijeenkomst over hormoontherapie. Tijdens het interactieve deel van de avond worden vragen gesteld over o.a. de werking van hormoontherapie, de bijwerkingen en de verschillen tussen therapieën. Het tweede deel van deze avond is gericht op uitwisseling en het stellen van persoonlijke vragen in diverse kleine groepen. Tijd: 19.15 tot 21.30 uur. Aanmelden via: programma@viore.org.

woensdag 19 november

Naerdincklant
najaarslezing

Archeologievereniging AWN Naerdincklant houdt de jaarlijkse najaarslezing. Spreker is drs. D. van den Biggelaar, promovendus aan de Vrije Universiteit. Het onderwerp van zijn lezing is de Saalien landschaps- en bewoningsgeschiedenis van Flevoland en de Gelderse Vallei. Tijd: 19.30 tot 22.00. Toegang is gratis. Infoschuur, Lage Naarderweg 103.

Winterfair

De jaarlijkse Winterfair van Amaris Zuiderheide vindt plaats. De markt is van 13.00 tot 17.00 uur en heeft met diverse kramen en lekkernijen voor iedereen, jong en oud, wat wils. Op de markt zijn veel artikelen te vinden zoals boeken, zelfgemaakte handwerkjes, sieraden en herfstdecoraties. Ook zijn er lekkernijen te proeven en Radio Town Jazz Band verzorgt de muziek. Diependaalselaan 337.

donderdag 20 november

PechaKucha Night

Tijdens een PechaKucha Night brengen o.a. ontwerpers, architecten, kunstenaars, wetenschappers, dromers en politici een inspirerende boodschap over. De avonden zijn een aanzet tot creatieve ontwikkeling, inspiratie en netwerken. Tijd: 20.20 uur. Kaarten kosten € 7,50, bestellen via: www.pechakucha-hilversum.nl. Geïnteresseerden kunnen zich ook nog aanmelden om te spreken. Podium de Vorstin, Koninginneweg 44.

Reis door de pc

Studenten van de MBO niveau 2-opleiding Medewerker ICT geven een blik in de pc. In de Zuiderkerk bouwen zij een grote computer om geïnteresseerden een kijkje te geven in de werking van de computer. De officiële opening is om 19.30 uur. De reis is tot 21.00 uur vrij te bezoeken.

vrijdag 21 november

Toneel

Cabaretier, acteur, stand-upcomedian en muzikant Anna Jan Toonstra treedt op met zijn nieuwe voorstelling 'Oi'. Uitgangspunt van de show luidt: 'Ik heb zin om de hele avond achter een piano te zitten. Of op z'n minst de halve.' Toonstra heeft ervoor gekozen veel muziek in zijn toneelstuk te gebruiken. Tijd: 14.30 uur. Kaarten: € 15,-. Reserveren via: theaterkk@gmail.com.

zaterdag 22 november

Toneel

De Hilversumse toneelvereniging speelt het stuk 'Terrasklanten' van de Hilversumse toneelschrijver Loek Elich. In dit stuk, bestaande uit drie eenakters, wordt kennis gemaakt met enkele bezoekers van een terras dat gelegen is aan de rand van de heide. Tijd: 20.15 uur. Vanaf 19.30 uur is de kassa geopend. Kaarten: € 6,- te verkrijgen bij de kassa of via 06-14 261 861. Gebouw De Lelie, Leliestraat 6-8. De voorstelling wordt ook 29 november gegeven.

dinsdag 25 november

Voorbij het nieuws

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid opent de tentoonstelling 'Voorbij het Nieuws'. Bezoekers ontdekken hier de verhalen achter opvallende items uit het NOS Journaal van 20.00 uur. Een aantal mensen dat onderwerp was van het nieuws, in de periode 2011-2013, vertelt over de impact die dit op hun leven had en nieuwsmakers blikken terug op de keuzes die zij maakten. Beeld en Geluid presenteert de persoonlijke verhalen en geeft bezoekers daarmee inzicht in de impact van het nieuws en de mechanismen van beeldvorming. Ook worden er nieuwe verbanden gelegd tussen woorden en beelden. Tijd: 15.30 tot 18.30 uur.

Antiburn-out en
-stresswandeling

Tijdens deze wandeling worden inspanning, aandacht en meditatie afgewisseld om zo te ontspannen en de energiebalans te verstevigen. Deze wandelingen zijn geschikt als antiburn-out en -stressmaatregel. Tijdens het eerste deel van de wandeling wordt kennisgemaakt en bijgekletst. In het tweede deel worden verschillende aandachts- en ontspanningsoefeningen uitgevoerd. In stilte wordt terug gewandeld. Vertrek: 09.00 uur, verzamelplek bij de ingang van het voormalige NEC-complex, Anton Philipsweg. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten: € 5,-. Vooraf opgeven via: www.body-and-mind-hilversum.nl.

woensdag 26 november tot woensdag 3 december

Sintvoorstelling

Voor de kleine theaterliefhebbers is er traditiegetrouw weer een Sinterklaasvoorstelling in Theater Kleintje Kunst. 'Sinterklaas en de stoute bakker' begint om 14.00 uur. Kinderen en hun begeleiders zijn 15 minuten voor aanvang welkom voor een glaasje limonade. Prijs: € 7,50. Reserveren via: theaterkk@gmail.com. De voorstelling wordt gegeven op 26 en 30 november en 3 december.

donderdag 27 november

Cabaret

De try-out van het cabaretstuk 'Löyly' wordt gegeven in De Vorstin. De voorstelling wordt gegeven door Remko Vrijdag en Martine Sandifort en gaat pas in december in première. Het stuk belooft een rauw, stomend heet en schaamteloos cabaret te worden dat dwars door elk taboe heen gaat. 20.30 uur, € 18,50. Koninginneweg 44.

zaterdag 29 november

Toneel

De Hilversumse toneelvereniging speelt het stuk 'Terrasklanten' van de Hilversumse toneelschrijver Loek Elich. In dit stuk, bestaande uit drie eenakters, wordt kennisgemaakt met enkele bezoekers van een terras dat gelegen is aan de rand van de heide. Tijd: 20.15 uur. Vanaf 19.30 uur is de kassa geopend. Kaarten: € 6,- te verkrijgen bij de kassa of via 06-14 261 861. Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213.

woensdag 10 december

Alzheimercafé

Iedere tweede woensdag van de maand kunnen mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden een bezoek brengen aan het Alzheimercafé. Thema van december is 'Mantelzorgondersteuning en Respijtzorg'. Tijd: 19.30 tot 21.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Wijkcentrum de Koepel. Entree is gratis.