Uitzicht over het Mediapark.
Uitzicht over het Mediapark. Foto: Bastiaan Miché

Mediapark stapt over groene stroom

HILVERSUM - Ideeën om zonnepanelen te leggen op de daken van de bedrijven op het Mediapark leven al. De lokale energiecoöperatie HilverZon heeft die wens. In de tussentijd werken de bewoners van het mediapark al aan een duurzamer bedrijventerrein. Acht partners hebben besloten over te stappen op groene stroom.

Media Groen is de naam van het project, waaraan RTL Nederland, United, NEP, NPO, Ericsson, Beeld & Geluid, IMMovator en Mediapark Beheer deelnemen. In dit project maken de betrokken partijen afspraken over duurzaamheid, zoals de keuze voor groene stroom.

Media Groen sluit aan bij het programma Duurzaam Hilversum 2016-2020 van de gemeente. Hilversum heeft als doelstelling dat de stad in 2050 energieneutraal moet zijn. Voor 2020 betekent dat een besparing van 100 kton CO2, waarvan de helft nog moet worden ingevuld. De mediasector is een een van de sectoren waarmee Hilversum dit jaar een Green Deal wil sluiten.

Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok vindt het een goed initiatief van de bewoners van het Mediapark en benadrukt dat gezamenlijk werken aan een duurzamer Hilversum de te bewandelen weg is. "We kunnen dit doel bereiken als we dit samen met de samenleving oppakken, met bewoners, ondernemers, bedrijven en organisaties. In onze stad waar het bruist van de creativiteit moet het mogelijk zijn om verder te denken en samen oplossingen te vinden. Media Groen is hier een mooi voorbeeld van", luidt de boodschap van de CDA-vrouw.