Zaterdag 16 april is het Record Store Day bij Platenhuis 't Oor.
Zaterdag 16 april is het Record Store Day bij Platenhuis 't Oor. Foto: 't Oor

donderdag 14 april

Rijbewijskeuring

Wijkcentrum Riebeeck 12.00 uur

Senioren, chauffeurs met C/D/E-rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen dit laten doen tegen een speciaal tarief. Senioren betalen € 35,- en chauffeurs tot 75 jaar met een rijbewijs C/D/E € 52,50. Reserveer een tijd of plan de keuring op een andere datum via www.regelzorg.nl

Archeologie van de Bijbel

Wijkcentrum St. Joseph 15.30 uur

In deze cursus kijken we naar belangrijke (vermeende) Bijbelse plaatsen en hoe deze plaatsen omgaan met de geschiedenis. Zo zien we dat in veel gevallen een kerk, moskee of synagoge is verschenen op een Bijbelse plek. Naast de plaatsen van het Oude Testament komt het Nieuwe Testament aan bod en een van de belangrijkste archeologische vondsten: de Dode Zeerollen. De cursus bestaat uit vier lessen van 1,5 uur. Opgeven: diana.kostman@casema.nl of 06-14354048. € 55,-.

Uitvaart inloopspreekuur

16.00 uur

Deze maand nog ontvangt een van de uitvaartverzorgers van Van Vuure mensen die vragen hebben over een uitvaart. Zij beantwoorden dan alle vragen en leggen eventuele wensen vast. Breng gerust uw uitvaartpolis mee voor een gratis check. Elke donderdag van 16.00 tot 18.00 uur. Villa Anna, Melkpad 23.

Kruidenles

Bethlehemkerk 20.00 uur

De afdeling Hilverum en Wijdemeren van Groei&Bloei geeft een lezing over kruidenles. Om gezonder te leven kunnen we suiker en zout vaak vervangen door kruiden en daarnaast zijn het nog eens heel mooie planten die zeker niet misstaan in een siertuin. Agnes Looman heeft een biologische kruidentuin en vertelt er alles over. € 4,50.

Toneel spreekt

De Koning 20.00 uur

Met een drankje in de hand ontspannen luisteren en genieten naar een toneelstuk. Gebruik uw eigen fantasie. Premièrestuk is het aangrijpende Equus van Peter Shaffer. Toegang is gratis. Zaal open om 19.00 uur.

Oude stijl jazz

Vliegveld 20.30 uur

Concert met vele muzikanten. Tot 24.00 uur. Vrij entree.

vrijdag 15 april

Scootmobielen in het verkeer

De Koepel 10.00 uur

De scootmobielclub geeft een informatieavond. Het gaat om tips over veilig rijden en verkeersregels. Tot 12.00 uur. Toegang is vrij.

Friese avond

De Waaier 20.00 uur

De Friese Vereniging Frysk en Frij voor Gooi- en Eemland houdt een Friese avond. Doe mee met de quiz waar vragen aan bod komen over de Friese taal, sport, muziek, etc. in speelrondes met beeld- en geluidsfragmenten. Enige kennis van de Friese taal is vereist. € 5,- en voor niet-leden € 10,-. Bezoek ook een van de kraampjes met Friese culinaire en literaire producten.

zaterdag 16 april

Record Store Day

Platenhuis 't Oor 9.00 uur

De viering van de onafhankelijke platenzaak. Met exclusieve vinylreleases en optredens van diverse bands in en buiten de winkel. DJ Moos laat je swingen met dansbare vibes. Om 9.00 uur start de dag met verkoop. Het programma eindigt om 19.00 uur.

Kapelconcert

De Kapel 15.30 uur

Een programma met werken van Vivaldi, Gluck, Kummer, Hasselmans, Saint-Saëns en Berlioz. Door Trio Van Eck. Zaal open om 15.00 uur. € 10,-, inclusief drankje na afloop, samen met de musici. Reserveren via bladmuziek@muziekerije.nl.

zondag 17 april

Kunstsalon

GSA Galerie 14.00 uur

Bart Boumans geeft een lezing over affichekunst in Nederland. Vanaf eind 19e eeuw werden affiches al door beeldende kunstenaars gemaakt. Beroemde ontwerpers als Anton Beeke en Gielijn Escher ontwierpen iconische beelden. Originele affiches uit zijn verzameling zijn die middag te koop, de meeste ver onder de marktwaarde. € 5,-.

Jazz

Vliegveld 14.00 uur

Dixie Six All Star Jazz Band. Tot 17.00 uur. Vrij entree.

Eenakters

Theater Kleintje Kunst 14.30 uur

Toneelgroep SpekTakeL speelt twee eenakters. De tragikomedie Mannen & Zo: Kate wordt 50, maar dat wil ze niet vieren. En ze wil al helemaal geen surpriseparty, maar dat krijgt ze toch. Dat pakt anders uit en leidt tot verrassende onthullingen. De komische thriller Braak: De oude Alida kan weer eens niet slapen. Ze brengt de nacht door in haar huiskamer, keuvelend tegen Sofie, haar enige gezelschap. Dan wordt er ingebroken. Een confrontatie volgt en daarmee krijgt een eenzame nacht een bijzondere voortzetting met verstrekkende gevolgen. Reserveren: theaterkk@gmail.com of 06-54220108. Entree: € 15,-.

maandag 18 april

Talent in de horoscoop

Zinexprez Stiltecoupé 19:00 uur

Zinexprez geeft van 19.00 tot 19.45 uur de lezing (Schrijf)talent in de horoscoop, door Nicolette Cleerdin, professioneel astroloog. € 5,-. Aansluitend kunt u gratis deelnemen aan de Shut Up & Write. Aanmelden: www.zinexprez.nl of 06-40155282.

dinsdag 19 april

Handwerktafel

Buurthuis de Lelie 13.30 uur

Samen met anderen gezellig haken, borduren of breien. Er is materiaal om te beginnen, maar neem zelf ook iets mee. Drink een bak koffie en maak een gezellig praatje. Tot 15.30 uur.

Hormoontherapie

Viore 19.30 uur

Een informatieavond over hormoontherapie bij vrouwen en het omgaan met bijwerkingen. De avond is voor diegenen die in het kader van de behandeling voor kanker een hormoontherapie (zullen) ontvangen en/of hun naasten en andere belangstellenden. Door internist/oncoloog van Tergooi Marjolein Rentinck en Ellen Pompe, verpleegkundig specialist oncologie van Tergooi. Aanmelden: programma@viore.org of 035-6853532. De toegang is gratis. Eindtijd 21.30 uur.

L'Histoire du Soldat

Raadhuis, Burgerzaal 20.15 uur

Acteur Alwin Pulinckx vertelt samen met de musici op het podium van de Burgerzaal het verhaal over de soldaat die zijn viool - zijn ziel - verkoopt aan de duivel. In dit raadhuisconcert hoort u de bewerking die Bart Moeyaert maakte, getiteld Iemands lief. Kaarten: € 18,- via www.raadhuisconcerten.nl en op de avond aan de zaal vanaf 19.30 uur (pin betalen).

woensdag 20 april

Bingo

Wijkcentrum st. Joseph 12.00 uur

Kom leuke prijzen winnen bij de bingo.

Architectuur in het Gooi

Bibliotheek 14.00 uur

Annette Koenders, beleidsadviseur monumentenzorg bij de gemeente Hilversum, verzorgt een lezing over bekende en minder bekende architecten uit de twintigste eeuw, die werkzaam waren in Hilversum en het Gooi. Aan de hand van historische beelden belicht zij het persoonlijk leven van de architecten, € 4,-. Senver-leden betalen € 2,50.

Stress in het gezin

De Koepel 19.30 uur

Het Platform Anders Stress houdt een thema-avond Moeders over stress in het gezin. Twee moeders delen hun verhaal over stress en burn-out. Gastvrouw is Isabelle Groeneveld, ervaringsdeskundige moeder en stresscounselor in haar eigen praktijk. Tot 21.00 uur. € 10,-. Aanmelding: info@andersstress.nl