Samen met Yes-R en Danny Nicolay de studio in.
Samen met Yes-R en Danny Nicolay de studio in. Foto: Bastiaan Miché

Groep 8b van Fabritiusschool schrijft beste campagnelied

HILVERSUM - Je zit in de laatste groep van de basisschool en je hebt al een gouden plaat in handen. Dat geldt voor heel groep 8b van de Fabritiusschool. De klas schreef het beste lied voor de campagne Veilig naar School. Dat leverde taart op, een gouden plaat en een opnamesessie in de beroemde Wisseloord Studios in Hilversum.

De leerlingen werden vrijdag overvallen. Als eerste stonden burgemeester Pieter Broertjes en de wethouders Eric van der Want en Floris Voorink op de stoep. Niet veel later kwamen rapper Yes-R en zanger Danny Nicolay naar de Fabritiuslaan 52 om de gouden plaat te overhandigen. De groep heeft het beste campagnelied gemaakt op de melodie van Als er dan geen morgen was, een nummer van Yes-R zelf.

Op school hoorden de leerlingen van VVD-wethouder Voorink meer over het belang van verkeersveiligheid, terwijl zijn collega van D66 Van der Want vertelde over de kracht van de samenwerking tussen de school en de gemeente. Daarmee was het nog niet gedaan, want in de middag doken de leerlingen de studio in. Yes-R en Nicolay hadden in de tussentijd al het nodige voorbereidingswerk gedaan in de bekende studio aan de Catharina van Reneslaan. Tussen 13.00 en 15.00 uur zongen zij de winnende tekst in. Tegelijkertijd werden er opnames gemaakt voor de bijbehorende videoclip. Ook dat is onderdeel van het winnende campagnelied 'Veilig naar School.'