Donderdag werden 77 deals met gesloten beurzen genoteerd.
Donderdag werden 77 deals met gesloten beurzen genoteerd. Foto: Bastiaan Miché

Gretig op zoek naar matches op beursvloer

HILVERSUM - De gretigheid om goede matches te sluiten was groot tijdens de maatschappelijke beursvloer. In totaal sloten de 75 aanwezige organisaties afgelopen donderdag 77 deals met gesloten beurs. In geld vertegenwoordigen deze matches een waarde van ongeveer 62.000 euro, volgens notaris Toon Steendijk.

Koploper in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) was de King Arthur Groep. De thuiszorginstantie aan de Ampèrestraat sloot acht matches, waaronder met Gooise Uitjes. Laatstgenoemde gaat een wandeling verzorgen door het Gooi voor bewoners van de King Arthur Groep in ruil waarvoor de King Arthur Groep publiciteit gaat maken voor Gooise Uitjes. Daar draait de maatschappelijke beursvloer om: matches met gesloten beurzen sluiten. Het voor-wat-hoort-wat-principe gaat hier op.

Het sluiten van matches is het voornaamste doel, maar ook kennismaking is een belangrijk aspect van dit maatschappelijke evenement. Aernoud Olde en Miranda de Wit van organisator Stichting Hilversum Verbonden kijken tevreden terug op de door hen verzorgde Hilversumse beursvloer. "Het maatschappelijk veld was goed vertegenwoordigd", stellen beiden. Zij hopen bij de volgende keer op meer animo vanuit het bedrijfsleven. "Hiervoor gaan we nog ideeën verzamelen", luidt hun vervolg.

Voordat de deelnemers gretig op zoek gingen naar matches was er eerst nog een speeddatesessie in het MCO. Dat was de eerste kennismaking voor de aanwezigen. Rond 15.00 uur opende wethouder Arjo Klamer de beursvloer met een slag op de gong en kon de jacht op matches beginnen.